Hewlett-Packard selecteert de zeven winnaars van de jaarlijkse Preferred Partner Awards

Hewlett-Packard heeft zeven glazen trofeeën uitgedeeld in het systeemhuislandschap. Hier telt niet alleen de omzet, maar bijvoorbeeld ook de innovatieve kracht- en trainingsijver.

Een keer per jaar nodigt Hewlett-Packard “het beste van het beste” van zijn gespecialiseerde retailpartners uit en overhandigt hen een glazen trofee – de HP Partner Award. De winnaars behoren tot de besten, want zij behoren tot het hoogste partnerniveau “Preferred Partner”. Zij zijn “de besten van de besten” omdat zij in verschillende categorieën de beste prestaties hebben geleverd. Zeven Preferred Partners mochten nu een van de prijzen voor 2009 in ontvangst nemen in de vijf categorieën Best Seller, Specialisatie, Certificering, Nieuwkomer en Innovatie.

Bestseller Award I

In de categorie “Bestsellers” vielen dit jaar drie HP-handelspartners in de prijzen. Printus GmbH, bijvoorbeeld, ontving een “Bestseller Award” voor het bewijs dat inkt en toner zeer goed online kunnen worden verkocht. Directeur Dr. Peter Kirchberg kon terugkijken op een omzetstijging van 25 procent en was blij met de onderscheiding.

Bestseller Award II

MR-Datentechnik Vertriebs- und Service GmbH, dat IT-advies voor middelgrote ondernemingen aanbiedt, werd eveneens onderscheiden met de “Bestseller Award”. Bedrijfsleider Gerhard Reinhardt verwees naar de ruimtelijke nabijheid van HP en het feit dat hij niet alleen van hun kantine kon profiteren.

Bestseller Award III

Comline AG, dat met name actief is op het gebied van opslag en diensten voor enterprise-klanten, werd eveneens geëerd voor haar succesvolle verkoop en ontving een bestseller award. Ralf Schäfer, lid van de Raad van Bestuur, nam namens het hele bedrijf de derde glazen trofee in de categorie “Bestseller” in ontvangst.

Innovatieprijs

In de categorie “Innovatie” ging de glazen trofee kubus naar Didas AG. Het bedrijf investeerde hiervoor in nieuwe bedrijfsstrategieën en -structuren en verkocht veel verzorgingspakketten. Sales Manager Thomas Rein, voelde zich herinnerd aan de tijd toen hij voetbal trofeeën in ontvangst nam.

Specialisatie Award

Bechtle AG komt met een totaal van negen specialisaties en werd hiervoor beloond met de “Specialisatie Award”. Josef Jungo, lid van de Zwitserse raad van bestuur, vergeleek Bechtle en HP met een Duitse stekker en een Zwitsers stopcontact: zodra de juiste adapters waren geïnstalleerd, verliep de samenwerking soepel.

Newcomer Award

De “Newcomer Award” ging naar DaxIT GmbH, dat vorig jaar toetrad tot de Preferred Partner-familie en er blijkbaar goed in slaagde zijn doelstellingen te halen. Bedrijfsleider André Eichner was blij met de eer en beloofde een verhoging voor 2010: “Zolang de oven warm is, kan er gebakken worden.”

Certificeringsprijs

In totaal 18 medewerkers van PDV-Systeme GmbH zijn HP-gecertificeerd. Hiervoor mocht algemeen directeur Gerald Gruhl de “Certification Award” in ontvangst nemen. Volgens Gruhl worden “server- en opslagprojecten zelden op basis van de prijs gedaan”. Daarom geeft hij er de voorkeur aan te vertrouwen op certificeringen om te schitteren door knowhow.