HP switches ondersteunen OpenFlow

Hewlett-Packard wil nog dit jaar het OpenFlow netwerkprotocol ondersteunen met alle switches van het HP FlexNetwork. Modellen van de HP 3500, 5400 en 8200 series maken nu een begin.

Hewlett-Packard (HP) maakt zijn eigen switches geschikt voor het OpenFlow netwerkprotocol. Dit wordt algemeen beschouwd als een essentieel onderdeel van Software Defined Networking (SDN), d.w.z. een architectuur waarbij hardware en gegevensstromen worden gescheiden van de besturings- en beheersfuncties in het netwerk. Ook Hewlett-Packard (HP) beschouwt OpenFlow als de technologische basis van zijn eigen Virtual Service Network (VSN) netwerkstrategie.

In eerste instantie zal HP OpenFlow ondersteunen in 16 modellen van de HP 3500, 5400 en 8200 switch series. Binnen een jaar moeten alle andere switches van de HP FlexNetwork architectuur volgen. De leverancier voorspelt dat dit een compleet portfolio van OpenFlow-oplossingen zal opleveren.

Daarnaast benadrukt HP zijn eigen rol als stichtend lid van de Open Network Foundation (ONF). De ONF werkt voortdurend aan de ontwikkeling van de OpenFlow-standaard.

De software die OpenFlow mogelijk maakt op HP 3500, 5400 en 8200 series switches is nu gratis beschikbaar.