Wat is technologisch onderwijs (ed tech)?

Technologieonderwijs (ook wel ed tech of tech ed genoemd) is de studie van technologie. Het is ontworpen om studenten te leren voorbereid te zijn op een aantal technologiegerelateerde velden en om te leren over technologie binnen specifieke studiegebieden. Docenten behandelen onderwerpen die verband houden met technologische processen, concepten en kennis. De brede filosofie van technologisch onderwijs is dat studenten het beste leren door te doen, dus het curriculum volgt een op activiteiten gebaseerde en projectgestuurde benadering.

Ed Tech in middelbare, middelbare en post-secundaire scholen

De cursus technologieonderwijs wordt vaak geassocieerd met basis- en voortgezet onderwijs (k-12), maar de eerste introductie op veel openbare scholen vindt meestal plaats tijdens leerjaren van de middelbare school (junior high school), waar studenten projecten voltooien en onderwerpen ontdekken die verband houden met het product. ontwerp, onderzoek en ontwikkeling, uitvinding, probleemoplossing en arbeidsveiligheid.

Op het niveau van het secundair onderwijs is het technische curriculum geavanceerder en zullen studenten aanvullende vaardigheden bijbrengen die nuttig zijn op de werkplek of in het postsecundair onderwijs. Kennis en vaardigheden op dit niveau omvatten inzicht in fundamentele technologische onderwijsconcepten, technologische competentie, creatieve en flexibele probleemoplossing, kritisch denken en inzicht in de noodzaak om zich aan te passen aan technologische vooruitgang op de werkplek en de wereld in het algemeen.

Opmerking: Het curriculum voor technologieonderwijs zal tussen scholen en schooldistricten veranderen en van land tot land verschillen. Zie de lijst met gerelateerde links hieronder om voorbeelden van cursusstructuren voor technologieonderwijs te bekijken.