Compleet pakket voor digitaal onderwijs

De Corona-pandemie toonde aan dat digitaal onderwijs nog lang niet overal vlekkeloos verloopt. Eenvoudige, systeemoverschrijdende en privacy-compliant oplossingen kunnen het leven van schoolbesturen, scholen, leerkrachten en leerlingen vergemakkelijken.

Digitaal onderwijs omvat de aanschaf, implementatie en het beheer van hardware voor leerkrachten en leerlingen. Het configureren van de apparaten, het voorbereiden van klassensets en het registreren en uitschrijven van apparaten die van de leerlingen zelf zijn of die geleend zijn, is geen gemakkelijke taak. Bovenal is gegevensbescherming een knelpunt.

De oplossing voor het beheer van mobiele apparaten (MDM) Relution moet dit garanderen wanneer het mobiele apparaten en de beheersapp voor klaslokalen van Samsung integreert. Via deze laatste kunnen leerkrachten de tablets bedienen en de inhoud rechtstreeks delen met de aanwezige leerlingen en studenten in het thuisonderwijs. De MDM-oplossing zorgt voor geautomatiseerde apparaatconfiguratie, inventarisatie of een digitaal uitleenproces. Op beleid gebaseerde instellingen passen de tablets aan verschillende klassen, vakken en leerlingen aan. Apparaatbeheer wordt verzorgd door de beveiligde Android-omgeving Samsung Knox, waarmee apparaten op afstand vooraf worden geconfigureerd, beveiligd en automatisch worden aangemeld bij de MDM.

Gegevensbescherming blijft gehandhaafd

Door Relution worden apps automatisch gedistribueerd zonder het gebruik van persoonlijke cloud-ID’s. Bovendien kunnen alleen voor het onderwijs relevante apps worden gebruikt en krijgen niet-geautoriseerde apps geen toegang tot leerlinggegevens. Legitiem gecreĆ«erde persoonsgegevens worden opgeslagen op lokale opslagmedia of geautoriseerde schoolserveroplossingen.