Versiebeheer

Versiebeheer is een hulpmiddel dat alle updates en wijzigingen in een programma, systeem of database bijhoudt. Met versiebeheersoftware kunnen teams elke versie van het programma, de applicatie of de websitecode bijhouden. Het kan ook wijzigingen in multimediabestanden opnemen. Enkele van de belangrijkste voordelen van versiebeheersoftware zijn:

Elke versie van applicaties volgen en de code waar nodig bijwerken

  • Ontwikkelaars waarschuwen voor problemen in de code wanneer deze zich voordoen en aangezien meerdere mensen op verschillende plaatsen software ontwikkelen
  • Ontwikkelaars toestaan ​​terug te keren naar een eerdere versie van de code of het bestand als ze een fout maken
  • Bijhouden van gebruikersrecords, bewerkingen en tijdstempels

Voordelen van versiebeheer

Versiebeheersoftware bespaart teams tijd die ze anders misschien zouden moeten besteden aan lange e-mailketens om wijzigingen in code te coördineren. Sommige functies zijn geautomatiseerd, wat handmatig beheer en toezicht overbodig maakt. Versiebeheer werkt snel versies van applicaties en programma’s bij, zodat alles is verbonden en in realtime beschikbaar is voor alle ontwikkelaars. Versiebeheer helpt teams efficiënter samen te werken. Het is ook gunstig voor ontwikkelings- en operationele teams die op afstand werken, zelfs verspreid over verschillende continenten. Snellere updates en betere samenwerking betekenen dat zelfs teams op afstand met succes programma’s kunnen ontwikkelen.

Versiebeheersoftware geeft ontwikkelaars meer zichtbaarheid in hun programma’s en applicaties, laat zien welke teamleden een bewerking hebben aangebracht en kan indien nodig een eerdere versie herstellen. Ontwikkelaars kunnen de volledige revisiegeschiedenis van een bestand zien. Versiebeheersoftware laat teams ook zien waar leden tegenstrijdige updates hebben aangebracht en stelt hen in staat om versies te vergelijken en te beslissen welke beter werkt.

vertakking

Een cruciaal kenmerk van versiebeheersoftware is vertakking: vertakking stelt ontwikkelaars in staat een nieuwe functie te creëren in de code waarmee ze willen experimenteren voordat ze deze in het live programma implementeren. Branching biedt ontwikkelaars de mogelijkheid om een ​​proefrun voor hun programma of applicatie te ontwerpen en deze vervolgens samen te voegen met het live-systeem zodra dit voldoende is. Vertakken en samenvoegen is vooral handig voor website-ontwikkeling.