WhatsApp update met belangrijke nieuwe functie voor groepen: wat verandert er

WhatsApp heeft een update uitgebracht die van invloed is op groepen: er komen nieuwe QR-codes voor uitnodigingen. Wat is er veranderd

Na de mogelijkheid om geanimeerde stickers te downloaden te hebben vrijgegeven, hebben de ontwikkelaars van WhatsApp een nieuwe update gepubliceerd, dit keer gewijd aan groepen. De QR-code waarmee een gebruiker zich bij een groep kan aansluiten zonder te zijn uitgenodigd, is bijgewerkt. De QR-code was al aanwezig op WhatsApp, maar nu hebben de ontwikkelaars besloten deze te updaten en een eenvoudig herontwerp uit te voeren om hem meer in lijn te brengen met de stijl van de applicatie. De manier waarop het werkt blijft echter dezelfde: als je een vriend wil laten toetreden tot een WhatsApp-groep en jij bent beheerder, laat je hem gewoon de QR-code scannen en hij krijgt rechtstreeks toegang. Om de nieuwe QR code te gebruiken, moet u de app updaten naar de laatste beta versie voor Android, nummer 2.20.195.1. Als je nog geen bètatester bent, kun je dat worden door WhatsApp Beta rechtstreeks te downloaden in de Google Play Store.

WhatsApp, nieuwe QR-code voor het uitnodigen van groepen: hoe het werkt

Een eenvoudige esthetische verandering die de feitelijke werking van de tool minimaal beïnvloedt. Met de nieuwste bètaversie van WhatsApp is het nieuwe ontwerp van de QR-codes in groepen uitgebracht. Waar zijn ze voor? Om mensen in WhatsApp-groepen te krijgen zonder hen een uitnodigingslink te sturen. Hoe werkt de QR code? Heel eenvoudig. Ga in Groepsinstellingen naar de sectie Uitnodigingskoppelingen en selecteer QR Code. De QR-code verschijnt op het scherm en de gebruiker kan deze scannen om lid te worden van de WhatsApp-groep.

Verwissel dit niet met de QR-codes die ingenieurs proberen te implementeren om je WhatsApp-account te delen met mensen die het niet in hun adresboek hebben opgeslagen. Ook deze functie is in ontwikkeling en zou binnenkort moeten komen.

Hoe download je de WhatsApp-update

De nieuwe functie is al beschikbaar in de bètaversie van WhatsApp voor Android, nummer 2.20.195.1. Om beta-tester te worden, moet u zich aanmelden voor het programma en de juiste app downloaden.