Plantronics promoveert Henning Schäfer tot hoofd Duitsland

Henning Schäfer is sinds 1 juli 2012 de nieuwe Country Manager voor Duitsland bij Plantronics GmbH. Daarvoor was de inwoner van Bremen al twee jaar Sales Manager Duitsland bij de specialist in headset-oplossingen.

Als Country Manager Duitsland is Henning Schäfer verantwoordelijk voor key account- en kanaalbeheer bij Plantronics. Dit omvat de verwerving en ondersteuning van grote klanten, alsmede de ondersteuning en ontwikkeling van partnerschappen met wederverkopers en systeemintegratoren. Zijn activiteiten omvatten het beheer van de verkoopgebieden Distributie, Customer Facing Partners, Enterprise Accounts en Call Centre. Daarnaast is Schäfer verantwoordelijk voor de strategische samenwerking met fabrikanten op het gebied van Unified Communications en voor de positionering en versterking van het merk Plantronics in Duitsland.

“Ik kijk erg uit naar mijn nieuwe taken en uitdagingen bij Plantronics. Dankzij mijn twee jaar als Sales Manager ben ik zeer vertrouwd met het bedrijf en ken ik ook de wensen en eisen van onze klanten. Mijn doel is het marktaandeel van Plantronics, de wereldmarktleider in de OCC-sector, in Duitsland consequent uit te breiden. Verder ligt de focus op de ontwikkeling van verdere strategische partnerschappen met fabrikanten, systeemintegrators en wederverkopers, evenals op de plaatsing van Plantronics Value Adds in technologie, software-oplossingen en service,” zegt Henning Schäfer over zijn nieuwe baan bij de leverancier van professionele communicatieoplossingen.

Henning Schäfer heeft uitgebreide verkoopervaring in de B2B-sector van de ICT-industrie. Voordat hij bij Plantronics in dienst trad, was hij hoofd verkoop Noord-Duitsland bij onder meer Colt Telecom GmbH en QSG AG.