Alles in beeld: Prestatiebeheer met Riverbed Opnet

Een uniforme beheerinterface maakt het mogelijk om de prestaties van complexe systemen te optimaliseren. Een analyse van datastromen is nu ook mogelijk met Opnet App Internals Xpert in versie 8.5.

Met Opnet App Internals Xpert heeft de applicatieprestatiespecialist Riverbed een suite ontwikkeld die volledig inzicht biedt in de prestaties van complexe applicaties, van de browser tot de backend database. De suite controleert de systeemprestaties aan de gebruikerszijde, volgt transacties op codeniveau en registreert relevante metriek. Dankzij deze informatie kunnen ontwikkelaars problemen met de prestaties van toepassingen sneller opsporen en verhelpen.

De prestaties van toepassingen, zoals CRM-systemen, kunnen worden geanalyseerd voordat ze worden geïmplementeerd, en knelpunten kunnen worden geïdentificeerd.

Samenwerken gemakkelijk gemaakt

De beheersuite kan worden gebruikt met verschillende geïntegreerde ontwikkelomgevingen, zoals Microsoft Visual Studio en Eclipse. Hierdoor kunnen toepassingen tot op codeniveau worden onderzocht. Dit zorgt niet alleen voor een uniforme probleemoplossing, maar verbetert ook de samenwerking tussen operationele en ontwikkelingsteams. Het operationele team kan bijvoorbeeld transactie-tracking gebruiken om tot de getroffen code door te dringen en zo de componenten die fouten veroorzaken voor de ontwikkelaars te markeren. Deze kunnen op hun beurt foutloze updates programmeren als ze weten waar en door wie de code in de productieomgeving wordt gebruikt.

Op zoek naar gas

In versie 8.5 is de systeemprestatiebewaking aan de gebruikerskant nauw gekoppeld aan het volgen van transacties en applicatiegegevens. Dit maakt het mogelijk de transactie te lokaliseren die verantwoordelijk is voor het slechte responstijdgedrag. Monitoring voor web- en cloudgebaseerde applicaties gebeurt automatisch met behulp van JavaScript, app interne agents of via Riverbed’s Stingray Traffic Manager. Bij de ontwikkeling van de nieuwe versie is ook rekening gehouden met het thema Big Data. Ondersteuning en ontwikkelaars hebben nu bijvoorbeeld toegang tot ruwe gegevens en prestatiecijfers.

De nieuwe suite is compatibel met Riverbed’s Stingray Traffic Manager en is nu beschikbaar. □