LaCie vernieuwt lijn d2 Thunderbolt 2 harde schijven

LaCie’s d2 Thunderbolt 2 externe harde schijf heeft een behuizing uit één stuk aluminium, twee Thunderbolt 2 poorten en een USB 3.0 poort.

LaCie, een merk van Seagate Technology, heeft zijn d2 desktop storage productlijn uitgebreid. Het huidige Thunderbolt 2-model is verkrijgbaar in opslagcapaciteiten van drie, vier en zes terabyte en haalt overdrachtsnelheden tot 220 megabyte per seconde.

Door de optioneel verkrijgbare LaCie d2 SSD Upgrade te installeren, kan volgens de fabrikant een vijfvoudige snelheidsverhoging tot 1.150 megabyte per seconde worden bereikt door een 128-gigabyte PCIe SSD toe te voegen.

Twee Thunderbolt 2- en één USB 3.0-poort zijn aanwezig. Met de twee Thunderbolt 2-poorten kunnen tot zes apparaten in serie worden aangesloten op één Thunderbolt-poort van een computer.

De naadloze behuizing is gemaakt uit één stuk aluminium, wat moet zorgen voor duurzaamheid op de lange termijn. De behuizing voert de warmte weg van de schijf, waardoor koeling zonder ventilator mogelijk is.

De LaCie d2 Thunderbolt 2 is nu verkrijgbaar en kost tussen €289 en €489 (RRP), afhankelijk van de capaciteit. De LaCie d2 SSD Upgrade met 128 gigabyte zal vanaf oktober verkrijgbaar zijn. De LaCie d2 USB 3.0 zonder andere interfaces zal ook beschikbaar zijn vanaf oktober met een maximale capaciteit van vijf terabyte.