Targeting advertising

Een consumentenonderzoek van de CMO Council en Infoprint Solutions laat zien hoe u de relatie met uw klanten kunt verbeteren en uw merk kunt opbouwen.

Consumenten ontvangen tegenwoordig een ontelbaar aantal ongevraagde direct marketing- en promotiematerialen. In de meeste gevallen negeren de ontvangers gestandaardiseerde commerciële aanbiedingen of nemen zij er geen notie meer van. Dit blijkt uit een enquête die namens Infoprint Solutions is uitgevoerd door de Chief Marketing Officer (CMO) Council.

Het huidige eindverslag laat echter ook zien dat de informatie die dagelijks per post, e-mail of via internet binnenkomt, evenzeer wordt gecontroleerd en geverifieerd. Ontvangers schrijven zich uit voor circulaires of zien af van merkproducten als de inhoud niet informatief of op lange termijn zelfs irrelevant is. In dit verband werd vastgesteld dat nauwkeurige en relevante informatie die op de klant is afgestemd, belangrijk is om de relatie met klanten te verbeteren en het eigen merk te versterken.

Het verslag onderbouwt de ervaring die Infoprint Solutions in Duitsland en Europa heeft opgedaan. “In de huidige zakelijke omgeving is het handhaven van een hoog niveau van relevantie, waardering en verbinding met de klant de grootste uitdaging voor marketeers geworden,” zegt Sandra Zoratti, Vice President Global Solutions Marketing bij Infoprint Solutions. In dit verband winnen documenten zoals bankafschriften of facturen aan belang. De voortdurende verzameling van gegevens en de integratie en voortdurende analyse van gedrag en activiteiten zijn echter ook van essentieel belang.

Resultaten in cijfers

Bijna driekwart van de consumenten ontving reclamedocumenten van bedrijven voor producten die zij al hadden gekocht. Ongeveer 41% van de consumenten zegt te overwegen op een ander merk over te stappen wegens nutteloze reclame-inhoud. Nog eens 22 procent kiest in dit verband definitief voor een ander merk. Hoewel 64% van de consumenten zegt dat het merendeel van zowel e-mails als traditionele mailings uit reclameaanbiedingen bestaat, zegt slechts 41% dat deze boodschappen een bijzondere relevantie hebben. Van de 91 procent van de consumenten die zich afmelden voor e-mails met consumenteninformatie, kiest 46 procent voor een ander merk omdat de inhoud gewoon niet relevant is of niet aansluit bij hun behoeften.

.