Canon heeft nieuwe EMEA-baas

Er is een verandering in de top van het bedrijf bij foto- en printerspecialist Canon. Rokus van Iperen, die sinds 2012 EMEA-baas was, gaat met pensioen. Zijn opvolger komt uit de VS.

Yuichi Ishizuka, voorheen President & COO van Canon USA, is met ingang van 1 april aangetreden als President & CEO van Canon EMEA. Hij neemt een organisatie over die actief is in 120 landen, waar ongeveer 18.000 mensen werken en die jaarlijks ongeveer een kwart van de wereldwijde omzet van Canon genereert.

Ishizuka, die naast zijn leiderschapsrol voor Europa ook Managing Executive Officer is bij Canon Inc., wil de bestaande kernactiviteiten versterken en tegelijkertijd blijven bouwen aan de imaging-expertise van het merk op nieuwe gebieden zoals network visual solutions (NVS), industriële apparatuur en commercieel printen. Hij brengt internationale ervaring mee uit andere regio’s, waar hij senior posities heeft bekleed in Canon bedrijven in Noord-, Centraal- en Zuid-Amerika, alsmede Japan.

Rokus van Iperen, het vorige EMEA-hoofd, kwam bij Canon via de integratie van Océ en werd CEO in 2012. Na de integratie van Océ in Canon gaf hij leiding aan diverse andere acquisities om de digitaliseringsstrategie van de onderneming mogelijk te maken. Hij is ook verantwoordelijk voor het opbouwen van een oplossingsgericht portfolio en het opzetten van nieuwe activiteiten in snelgroeiende gebieden zoals Network Visual Solutions (NVS).

Yuichi Ishizuka over zijn nieuwe rol: “Canon Europe kijkt terug op 60 succesvolle jaren in EMEA en is een duidelijke marktleider op het gebied van consumenten- en zakelijke imaging met miljoenen klanten in de regio. Ik ben vereerd dat ik dit team door de volgende fase van innovatie en groei mag leiden in wat een zeer opwindende en dynamische tijd voor het bedrijf is”