Allgeier IT Solutions verwerft meerderheidsbelang in Innocate solutions

Met het belang in Innocate solutions breidt Allgeier zijn positie in Sharepoint, Dynamics CRM en Unified Communications oplossingen van Microsoft uit. De twee bedrijven werken al twee jaar samen.

Het in Bremen gevestigde systeemhuis Allgeier IT Solutions maakt bekend dat het begin dit jaar een meerderheidsbelang heeft genomen in de in Düsseldorf gevestigde IT-dienstverlener Innocate solutions. Allgeier zet daarmee zijn Agenda 2015 voort, die een consequente verdere ontwikkeling van de groep beoogt.

Onder de paraplu van het bedrijf uit Bremen moeten de gezamenlijke dienstenportfolio’s in de toekomst aan elkaar worden gekoppeld, zodat “met de toekomstgerichte technologieën Microsoft Sharepoint en Dynamics CRM volledig nieuwe manieren van communicatie en samenwerking ontstaan en verder marktpotentieel wordt aangeboord”, aldus het bedrijf. Door de meerderheidsdeelneming breidt Allgeier zijn positie op de markt voor Sharepoint, Dynamics CRM en unified communications-oplossingen verder uit.

Innocate solutions, opgericht in 2003, is gespecialiseerd in communicatie- en productiviteitsoplossingen op basis van de eerder genoemde Microsoft-technologieën en adviseert haar klanten ook over alle aspecten van IT-beheer. Tot de vaste klantenkring behoren bekende DAX-ondernemingen zoals E.ON en Lanxess, alsook klanten uit de openbare sector en upscale middelgrote ondernemingen. Naast het hoofdkantoor in de hoofdstad van Noordrijn-Westfalen heeft Innocate ook kantoren in Wiesbaden en Hamburg.

“We hebben de afgelopen twee jaar al samengewerkt met Allgeier IT Solutions en spreken dezelfde taal in de klantcontext: directe en eerlijke communicatie. Het bundelen van de krachten van de bedrijven opent voor beide partijen volledig nieuwe mogelijkheden en potentieel,” zegt Ralf Granderath, Managing Director van Innocate solutions. De IT-dienstverlener hoopt ook dat de nieuwe partner zijn personeelsgroei zal versterken.

Bij Allgeier IT Solutions past het repertoire van het bedrijf uit Düsseldorf in de bestaande gebieden van clouddiensten, ECM, ERP en IT-beveiliging. De planning voor de toekomstige gezamenlijke marktaanwezigheid is reeds ver gevorderd en zal in de komende weken worden afgerond. □