DisplayPort KVM-switches met 4K-ondersteuning

De 4K DisplayPort 1.2 KVM-switches TK-241DP en TK-441DP zijn door fabrikant Trendnet ontworpen voor het midden- en kleinbedrijf (MKB). Met de twee modellen heeft de gebruiker op zijn eigen werkplek toegang tot twee of vier computers tegelijk.

Als computersystemen met twee of meer computers moeten worden bediend vanaf slechts één toetsenbord, muis en monitor, is een KVM-switch ideaal voor centrale bediening. Mit den 4K-DisplayPort-1.2-KVM-Switches TK-241DP (2 Ports) und TK-441DP (4 Ports) von Trendnet sei es möglich zwei bzw. vier Computer mit einer Tastatur, einer Maus und einem DisplayPort-Monitor zu bedienen. De DisplayPort KVM switches kunnen ook monitor kalibratiesoftware ondersteunen. Für die 4K-UHD-Auflösungen müssten keine Treiber installiert werden, da sowohl der TK-241DP als auch der TK-441DP für 4K-DisplayPort-Systeme (3840 x 2160 Pixel @ 60 Hz) mit USB-Maus- und Tastaturanschluss konzipiert seien.

Beide KVM-switches zijn voorzien van 3,5-millimeter luidspreker- en microfoonpoorten, evenals een USB 2.0-hub voor twee extra USB-poorten voor het aansluiten van opslagschijven en andere randapparatuur. Met een extra USB-hub kunnen meer dan twee apparaten worden aangesloten en gedeeld tussen twee of vier computers. Schakelen tussen computers kan met de twee of vier drukknoppen aan de voorkant van de KVM-switches of via geprogrammeerde sneltoetsen op het toetsenbord. De metalen behuizingen van beide modellen zijn klein genoeg om op het bureau te worden geplaatst. Voor de stroomvoorziening is een externe voedingseenheid beschikbaar.

>