Chassis-switches voor backbone-verbinding en IPv6-migratie

Volgens de fabrikant, D-Link, zijn de DGS-6600 en DGS-7100 chassis-switch series ontworpen om een probleemloze werking van het netwerk in de backbone te garanderen. Ze worden gebruikt in netwerken met hoge poortdichtheid in bedrijven tot 500 werknemers die een migratie plannen naar stabiele 10 Gigabit structuren in het backbone-gebied. De chassisdeelapparaten breiden ook bestaande netwerkinfrastructuren uit met functies als Power over Ethernet en IPv6.

De DGS-7100 familie van chassis switches bestaat uit een 4-slot (DGS-7104) en een 6-slot (DES-7106) model. De DGS-6604 is een 4-slot schakelaar. De chassisseries verschillen vooral in poortdichtheid: de 6600 unit biedt een switchcapaciteit tot 192 Gbit/s en ondersteunt tot 24 10 Gbit/s poorten. De DGS-7100 modellen hebben een backplane capaciteit tot 192 GBit/s en bieden tot acht poorten met een capaciteit van tien Gigabit elk. Bovendien beschikken de DGS-7106-chassis switches elk over twee slots voor de redundante management switching fabrics.

Modulaire niet-blokkerende architectuur

Het modulaire ontwerp van de twee chassisseries maakt het mogelijk om naast de geïntegreerde slots nog meer modules aan te sluiten – bijvoorbeeld voedingseenheden voor externe stroomvoorziening. Op deze manier kunnen de schakeloplossingen flexibel worden geschaald. Voor alle modules is de schakel/routing-intelligentie rechtstreeks geïntegreerd in de afzonderlijke schakeleenheden, van waaruit het verkeer in het netwerk wordt gerouteerd. Deze zogenaamde gedistribueerde schakeling is bedoeld om de latentie te verminderen en de gegevensdoorvoer te verhogen. Omdat de DGS-6600 familie is ontworpen om “non-blocking” te zijn met behulp van de switch fabric, zegt D-Link dat het hoogwaardige, ononderbroken connectiviteit met de backplane zou garanderen en te allen tijde volledige gigabit doorvoer op alle poorten tegelijk zou garanderen.

IPv6 ondersteuning en beschermingsfuncties

De DGS-6600 en DGS-7100 chassis switches ondersteunen IPv6. Het Internet-protocol is rechtstreeks in de hardware geïntegreerd. Bovendien bieden alle modellen managementfuncties en beschermingsmechanismen: dynamische toewijzing van toegangsautorisaties (policy-based ACL) of IP-MAC poort binding zijn ontworpen om ervoor te zorgen dat het netwerk beschermd is tegen storingen en aanvallen en altijd beschikbaar is.

De DGS-6600 chassis serie zal naar verwachting vanaf juni verkrijgbaar zijn, de DGS-7100 serie vanaf juli. De DGS-6600 serie zal worden aangeboden in verschillende starterkits: de DGS-6604-SK kit bestaat uit een chassis, besturingsmodule en een voeding; de DGS-6600-SK-48T kit is uitgerust met een extra 48-poorts Gigabit Ethernet module. Als alternatief zal D-Link de DGS-6604-SK-48P kit met 48-poorts Gigabit Ethernet PoE-module aanbieden.