Routers en switches met en zonder PoE van SMC

SMC Networks GmbH presenteert zich samen met distributeur Api Computerhandels GmbH op de CeBIT 2010 in hal 15, stand D44, in het “Planet Reseller” vakcentrum. De nadruk ligt op zes relatief nieuwe routers en switches, met en zonder Power over Ethernet (PoE), van klein tot groot.

AP/Router voor multimediagebruik

De multimedia AP router “I-Touch” is geschikt voor gebruik in kleine netwerken. Het apparaat ondersteunt zowel DSL-kabelmodems als draadlozeUSB 3G-breedbandverbindingen.

Het apparaat heeft een 3,5-inch LCD-touchscreen en een installatiewizard. Dit helpt zelfs netwerkleken bij het configureren van een netwerk. Bovendien hebben de twee luidsprekers van de AP router geluid.

Het apparaat kan gebruikers ook via tekst en video informeren over de actuele nieuwssituatie. De router is uitgerust met een flashgeheugen van 2 gigabyte, zodat video’s, muziek en foto’s offline kunnen worden opgeslagen.

Uitrusting voor een VDSL2-infrastructuur

Met behulp van de “Tiger Access VDSL2 Extended Ethernet”-switch en de “TigerAccess Extended Ethernet”-CPE kan volgens de fabrikant een hogesnelheidsnetwerk worden opgezet dat alleen de bestaande telefoonlijnen nodig heeft voor datatransmissie. De producten zijn ook geschikt voor spraak- en videotransmissie en bereiken een bandbreedte tot 100 megabit per seconde.

Twee stapelbare “Tiger Stack II” 1000 switches

De twee nieuwe stapelbare Layer 3-switches van SMC Networks komen uit de “Tiger Stack II”-serie. Beide producten leveren gigabit-prestaties via 24 of 48 10/100/1000 BASE-T poorten, vier gecombineerde SFP-poorten (SFP = Small Form-factor Pluggable, in de volksmond ook wel mini-GBIC), twee poorten voor stacking en twee slots voor de XFP-modules voor 10 Gigabit-verbindingen.

Beheerde switch met Power over Ethernet

De Tiger Switch 10/100/1000 is een Layer 2-switch met 26 poorten en 52 Gigabit per seconde die ook Power over Ethernet (PoE) biedt op alle 24 10/100/1000 RJ45-poorten. Zo kunnen bedrijven onder meer hun IP-telefoons of bewakingscamera’s van stroom voorzien zonder extra leidingen te hoeven aanleggen.