Wat is prestatiebeheer? -Kompoos

Teamsupervisors om grotere organisatiedoelen af ​​te stemmen op de doelen van individuele medewerkers. Elke organisatie heeft een doelstelling of doel. Om ervoor te zorgen dat alle middelen gericht zijn op het efficiënt bereiken van hetzelfde doel, moeten ze hun prestaties monitoren en meten.

Prestatiebeheer biedt het mechanisme of platform voor bepaalde activiteiten en processen, waaronder:

  • Definitie van functiebeschrijvingen
  • Doelen stellen
  • Meting van prestaties en productiviteit
  • Feedback
  • Begeleiding en coaching
  • Beoordeling van vaardigheden en benodigde training
  • Herziening en beoordeling

Deze activiteiten helpen medewerkers om beter te begrijpen wat hun deelname betekent, welke resultaten worden verwacht, hoe en wanneer prestaties zullen worden gemeten en op welke manier de resultaten aan hen zullen worden gecommuniceerd. Het proces omvat ook beschikbare begeleiding, interventie, corrigerende maatregelen en bijbehorende beloningen als doelen worden bereikt of overtroffen.

Veel organisaties plaatsen prestatiebeheer als een functie onder human resources vanwege overlappende processen zoals het aanvragen van banen, werving, training en compensatie en secundaire arbeidsvoorwaarden. Veel HRMS-software bevat tools voor prestatiebeheer. Het is nu duidelijk dat prestatiemanagement veel meer inhoudt dan prestatiebeoordeling, wat slechts een van de activiteiten is die eronder vallen. De levenscyclus van prestatiebeheer begint wanneer een bepaalde functie naar behoefte wordt gedefinieerd. De cyclus eindigt wanneer de medewerker die de functie vervulde, vertrekt of met pensioen gaat.

Prestatiemanagement helpt individuele inspanningen op één lijn te brengen, zodat organisaties in combinatie met meer zekerheid hun doelstellingen kunnen bereiken. Het ondersteunt gestaag de ontwikkeling van medewerkers, zodat ze productiever worden. Het proces ondersteunt ook een frequentere en duidelijkere communicatie tussen medewerkers en management. Dit zorgt voor een transparante werkomgeving en een gemotiveerd personeelsbestand. De reguliere meting geeft het management meer inzicht en meer mogelijkheden om in te grijpen en te reageren. Leiders passen prestatiebeheer soms toe op hele teams, afdelingen en organisaties om de werkelijke resultaten te vergelijken met de gewenste resultaten.