Vervanger voor de Small Business Server

F1-Team heeft de F1-Small Business Solution ontwikkeld, die naar eigen zeggen een krachtige opvolger is van Microsofts Small Business Server. De oplossing kan dynamisch worden uitgebreid en garandeert gegevensbescherming, betrouwbaarheid, beschikbaarheid van gegevens en bescherming tegen virussen.

Veel kleine en middelgrote ondernemingen gebruiken nog steeds Microsofts uit de handel genomen Small Business Server. F1-Team wijst erop dat deze verouderde servers niet voldoen aan de Algemene verordening gegevensbescherming (GDPR) en een hoog risico op storingen inhouden. Daarom biedt het IT-systeemhuis een alternatief met zijn F1 Small Business Solution.

De schaalbare F1 Small Business Solution is beschikbaar als gehoste server in een Duits datacenter met exclusieve toegang voor alle gedefinieerde gebruikers en apparaten, evenals volledige integratie in het netwerk van de klant. Indien gewenst is ook een combinatie van hosted en on-site server mogelijk. Als bijvoorbeeld fax nog steeds een belangrijke rol speelt in het bedrijfsleven, kan de F1-oplossing faxbeheer integreren. Werknemers die in hun thuiskantoor of via hun mobiele telefoon toegang tot het netwerk en e-mail nodig hebben, kunnen dankzij een krachtige VPN-tunnel naar het datacenter in luttele seconden profiteren van toegang tot de bestandscloud en e-mailsynchronisatie. Als het goederenbeheersysteem op de eigen lokale server van het bedrijf moet blijven draaien, zouden de IT-experts een veilige netwerkcombinatie implementeren.

De F1 Small Business Solution zou gebruik kunnen maken van de voordelen van de Duitse high-performance serverlandschappen, bijvoorbeeld dat virusbescherming, back-ups, e-mailarchivering, beveiliging en berichtenbeheer automatisch, continu, legaal en DSGVO-conform verlopen. Wichtiger, so das IT-Systemhaus, sei aber, dass deutsche Rechenzentren eine Ausfallsicherheit von mehr als 99,9 Prozent garantierten und, käme es zu einem temporären Ausfall der gehosteten Server, für die Wiederverfügbarkeit zum kommenden Geschäftstag bürgen würden.