Wat is software voor medewerkersbetrokkenheid? -Kompoos

Software voor werknemersbetrokkenheid, ook wel software voor personeelsbetrokkenheid genoemd, is een applicatieprogramma dat door organisaties wordt gebruikt om getalenteerde werknemers te behouden en de werktevredenheid van werknemers te vergroten. Het helpt werknemers de missie en cultuur van het bedrijf beter te begrijpen om effectiever en productiever te worden.

Software voor medewerkersbetrokkenheid kan worden gekocht als een op zichzelf staand product of als onderdeel van een HR-informatiesysteem.

Het grootste voordeel van de software is het creëren van betrokken medewerkers, een van de factoren die de gezondheid van het bedrijf bepalen, samen met klanttevredenheid en cashflow.

Met software voor werknemersbetrokkenheid kunnen bedrijven personeelsverloop, burn-out en stress verminderen door te weten waar ze hun inspanningen moeten richten om de prestaties van werknemers te verbeteren.

Kenmerken van software voor medewerkersbetrokkenheid

Software voor werknemersbetrokkenheid wordt doorgaans geleverd met de volgende functies:

  • gamification

Bedrijfseigenaren kunnen functies voor plezier, amusement en competitie toevoegen aan reguliere werktaken. Bepaalde gamification-platforms gebruiken virtual reality voor leren en trainen op de werkplek.

  • Online voordelenprogramma’s

Met sommige software voor werknemersbetrokkenheid kunnen werknemers verzekeringen en andere voordelen van hun mobiele telefoons selecteren. Bedrijven kunnen zo ver gaan dat ze fitnessactiviteiten, uitdagingen en competities binnen de organisatie integreren.

  • Tools voor feedback van medewerkers

Deze geven medewerkers de middelen om hun mening te geven over het management, het beleid en collega’s. Sommige software voor werknemersbetrokkenheid biedt directe of pulserende werknemersonderzoeken om feedback van het personeel te ontvangen.

  • Erkenning van werknemers

Het is belangrijk om individuele en teamprestaties te erkennen om medewerkers te inspireren om harder te werken. Software voor werknemersbetrokkenheid helpt bedrijven bij het creëren van beloningen voor werknemers, zoals contant geld of cadeaubonnen en detailhandelkortingen.

Voordelen van software voor medewerkersbetrokkenheid

Bedrijven die software voor medewerkersbetrokkenheid gebruiken, kunnen een aantal voordelen zien.

Geeft stem aan medewerkers

Met behulp van feedbacktools en enquêtes kan het management peilen hoe medewerkers over hun werk en bedrijf denken. Op basis hiervan kunnen ze ondersteunings-, aanmoedigings- en coachingplannen ontwerpen om werknemers zich gewaardeerd te laten voelen en effectiever en productiever te worden.

Verbetert het onboarding-proces

Een nieuwe medewerker zijn kan intimiderend zijn, gezien alles wat moet worden geleerd en de verwachtingen van de baan. Met software voor medewerkersbetrokkenheid voelen onboarding-medewerkers zich gewaardeerd en gerustgesteld dat hun bijdragen belangrijk zijn.

Verhoogt de retentie

Bedrijven ervaren een beter retentiepercentage omdat werknemers manieren kunnen vinden om beter contact te maken met het team en de erkenning te krijgen die ze nodig hebben.

Verhoogt effectiviteit en productiviteit

Medewerkers die erkend worden, weten dat hun bijdrage belangrijk is voor het bedrijf. Dat zorgt ervoor dat ze meer willen werken, meer van zichzelf willen geven en meer willen leveren dan de minimumvereisten van hun baan.