Wat zijn cloudback-upoplossingen?

Cloudback-upoplossingen stellen bedrijven of individuen in staat om hun gegevens en computerbestanden op internet op te slaan met behulp van een opslagserviceprovider, in plaats van de gegevens lokaal op een fysieke schijf op te slaan, zoals een harde schijf of tape-back-up.

Back-upproviders stellen klanten in staat om op afstand toegang te krijgen tot de service met behulp van een beveiligde client-inlogtoepassing om een ​​back-up te maken van bestanden van de computers of het datacenter van de klant naar de online opslagserver via een gecodeerde verbinding.

Hoe u een cloudback-up kunt herstellen

Om een ​​cloudback-up bij te werken of te herstellen, moeten klanten de specifieke clienttoepassing van de serviceprovider of een webbrowserinterface gebruiken. Bestanden en gegevens kunnen automatisch worden opgeslagen in de cloudback-upservice op een regelmatige, geplande basis, of er kan automatisch een back-up worden gemaakt van de informatie wanneer er wijzigingen worden aangebracht (ook wel bekend als een “cloudsynchronisatie”).  

Cloudback-up op bedrijfsniveau

Voor ondernemingen zijn cloudback-upoplossingen op bedrijfsniveau beschikbaar die doorgaans essentiële functies toevoegen, zoals archivering en noodherstel.

Archiveringsfuncties helpen om te voldoen aan de wettelijke vereisten van een onderneming voor het bewaren van gegevens, en als onderdeel van het noodherstelplan van een bedrijf helpt de externe, externe opslag die wordt geboden door cloudback-up ervoor te zorgen dat de gegevens veilig blijven als de de lokale gegevens van de onderneming worden in gevaar gebracht door een ramp, zoals brand, overstroming, hackeraanval of diefstal van werknemers.

Cloudback-up wordt ook wel online back-up of online opslag genoemd.

Top 5 Cloud Backup-gerelateerde vragen

1. Wat is cloudback-up?
2. Wat is online back-up?
3. Wat is externe back-up?
4. Wat is online gegevensopslag?
5. Wat is een zakelijke cloudback-up?

Meer Cloud Computing-artikelen van Kompoos.com

1. Cloud Computing Dictionary: 42 Cloud-termen gedefinieerd
2. Cloud computing uitgelegd
3. Open source cloud computing-applicaties voor kleine bedrijven
4. Diavoorstelling: beveiligingsuitdagingen voor cloud computing
5. Witboeken over cloudcomputing en bronnen voor kleine bedrijven