Wat betekent private cloud?

Privéwolk is de uitdrukking die wordt gebruikt om een ​​cloud computing-platform te beschrijven dat intern wordt geïmplementeerd, dat wil zeggen binnen de bedrijfsfirewall, onder controle van de IT-afdeling.

Een private cloud is ontworpen om dezelfde functies en voordelen te bieden als openbare cloudsystemen, maar verwijdert een aantal bezwaren tegen het cloud computing-model, waaronder controle over bedrijfs- en klantgegevens, zorgen over beveiliging en problemen die verband houden met naleving van regelgeving.

Private Cloud-beveiliging

Een private cloud-implementatie is bedoeld om veel van de bezwaren met betrekking tot cloud computing-beveiliging te vermijden. Omdat een privécloud-installatie veilig binnen de firewall van het bedrijf wordt geïmplementeerd, biedt een privécloud meer controle over de gegevens van het bedrijf en zorgt het voor beveiliging, zij het met een groter potentieel risico op gegevensverlies als gevolg van natuurrampen.

Het nadeel is de ROI (return on investment) van de private cloud: de organisatie die de private cloud implementeert, is verantwoordelijk voor het runnen en beheren van IT-middelen in plaats van die verantwoordelijkheid door te geven aan een externe cloudprovider.

Privécloudproject

Bedrijven starten privécloudprojecten om hun IT-infrastructuur beter in staat te stellen zich snel aan te passen aan voortdurend veranderende zakelijke behoeften en vereisten. Lees meer over privécloudprojecten in deze Kompoos-definitie.

Top 5 Private Cloud-vragen

1. Wat is een privécloudproject?
2. Wat is een netwerkcloud?
3. Wat is cloudback-up?
4. Wat is private cloudopslag?
5. Wat is cloudbeheer?