Iliad Italia apps, wat ze zijn en waar ze voor zijn

Iliad is langzaam zijn aanwezigheid in de Play Store aan het vergroten met handige apps voor online browsen. Wat zijn ze en waartoe dienen ze

De stappen in de aanloop naar de volledige werking van Iliad worden voortgezet. Het Franse telefoniebedrijf, dat net in ons land is gearriveerd, legt de laatste hand aan zijn technologische en organisatorische infrastructuur en gaat intussen door met het invoeren van nieuwe diensten en functies voor zijn gebruikers.

Met name in de afgelopen uren heeft Iliad zijn aanwezigheid in de Google Play Store versterkt, door nieuwe apps toe te voegen die gebruikers helpen bij hun eerste stappen in de Iliad-wereld, waaronder apparaatconfiguratie en geavanceerde diensten.

Op dit moment lijkt het aanbod natuurlijk beperkt, maar de twee apps die kunnen worden gedownload, zijn noodzakelijk voor webbrowsing op het mobiele netwerk en voor het controleren van het resterende tegoed en drempelverbruik van Iliad. Kortom, alles wat u nodig hebt om het Iliad-aanbod uit te proberen.

Wat Mobile Config is en waarvoor het dient

Nadat u hebt ontdekt hoe u Iliad-simkaarten aanvraagt en activeert (en ze hebt ontvangen), is het tijd om de Mobile Config-app op uw Android-toestel te downloaden en deze alle nodige parameters te laten instellen om op het mobiele netwerk op het internet te surfen. Zoals wordt uitgelegd in de begeleidende brief bij de Iliad SIM, kan deze handeling ook handmatig worden uitgevoerd (om met Iliad op internet te surfen vanaf de iPhone, bijvoorbeeld, moet u alles met de hand doen), maar het gebruik van de app is natuurlijk veel gemakkelijker.

Om het surfen op internet met Iliad te configureren, start u de app en volgt u de geleide procedure, waarna u enkele ogenblikken wacht. Binnen enkele tientallen seconden ontvangt u een sms waarin u wordt gevraagd uw toestel opnieuw op te starten: doe dat en u kunt online surfen met Iliad.

Wat is Iliad Visual Answering Machine en hoe werkt het

Met de Iliad Visual Answering Machine app kunt u, zoals de naam al zegt, de antwoorddienst van het Franse telefoonbedrijf beheren.Vóór de lancering van deze nieuwe tool konden gebruikers de voicemail van Iliad enkel beheren en raadplegen via numerieke codes en telefoonnummers. Dankzij de applicatie zullen we onze voicemailberichten kunnen controleren en zelfs beluisteren of wissen. Dit is een volledig gratis dienst en een absolute primeur in ons land, aangezien de meeste operators in Italië een extra betaalde dienst vereisen om de voicemail te beheren.

De Iliad Visual Voicemail-applicatie wordt automatisch geopend als de dataverbinding actief is, terwijl we, als we thuis of op kantoor gebruik maken van de Wi-Fi-verbinding, onze Iliad-gegevens moeten invoeren. Met andere woorden, de toegangscodes die u hebt ontvangen toen u zich registreerde bij de Franse telefoonmaatschappij.

De Iliad Visual Voicemail is echter ook nuttig voor andere doeleinden. Op dit moment heeft de nieuwe mobiele operator geen app om je abonnement te beheren en je datategoed of resterende krediet te controleren. Als u echter naar het gedeelte “Account” van de Segreteria Visiva van Iliad gaat, kunt u uw persoonlijke gegevens zien en hoeveel gigabytes u nog over hebt om online te surfen.