Wat is fog computing?

Fog computing is een term die door Cisco is ontwikkeld en verwijst naar het uitbreiden van cloud computing tot aan de rand van het bedrijfsnetwerk. Fog computing, ook bekend als Edge Computing of fogging, vergemakkelijkt de werking van reken-, opslag- en netwerkdiensten tussen eindapparaten en cloud computing-datacenters.

Cisco introduceerde zijn fog computing-visie in januari 2014 als een manier om cloud computing-mogelijkheden naar de rand van het netwerk te brengen en als gevolg daarvan dichter bij het snel groeiende aantal verbonden apparaten en applicaties die clouddiensten verbruiken en steeds grotere hoeveelheden gegevens genereren. .

Door deze services die deel uitmaken van het Internet of Things (IoT) aan de netwerkrand af te handelen, kunnen gegevens in veel gevallen efficiënter worden verwerkt dan wanneer ze voor verwerking naar de cloud moesten worden gestuurd.

Cisco’s IOx Fog Computing Platform en Edge Computing Competition

De fog computing-visie heeft vorm gekregen in het IOx-platform van Cisco, dat volgens een recent eWeek-artikel “gedistribueerde computermogelijkheden naar de rand van het netwerk brengt door applicaties rechtstreeks op Cisco-netwerkapparaten uit te voeren, zoals robuuste switches, routers en IP-videocamera’s. . “

Hoewel Cisco misschien de term fog computing heeft bedacht, ondervindt het in de opkomende edge computing-markt concurrentie van bedrijven als EMC, VMware, Intel en IBM, die allemaal aan het uitrollen zijn of bezig zijn met het uitrollen van producten die edge computing-mogelijkheden bieden. .