Wat is een leermanagementsysteem? -Kompoos

Een leerbeheersysteem, of LMS, is een webgebaseerde technologie of applicatiesoftware die is ontworpen voor het plannen, implementeren en beoordelen van een specifiek leerproces. Het wordt gebruikt bij e-learning of afstandsonderwijs en bestaat uit twee elementen: een gebruikersinterface die wordt beheerd door studenten, docenten en beheerders, en een server die basisfunctionaliteit uitvoert.

LMS biedt bedrijven, lokale overheden, online instellingen en nationale overheidsinstanties een manier om inhoud te creƫren en te leveren, de deelname van studenten te volgen en hun prestaties te beoordelen. Het geeft studenten en docenten de mogelijkheid om interactief te communiceren en deel te nemen aan discussieforums, videoconferenties en discussielijnen.

Maakt gebruik van leerbeheersystemen

Leerbeheersystemen kunnen worden gebruikt door een breed scala aan organisaties, bedrijven en leerinstellingen en kunnen voor verschillende doeleinden worden gebruikt:

Kennismanagement

Gebruikers kunnen met LMS de kennis van een organisatie op het gebied van mensenvaardigheden, documenten en bronnen verzamelen, ordenen, analyseren en delen.

Opleiding en onboarding van medewerkers

Bedrijven kunnen LMS gebruiken om nieuwe medewerkers te trainen door toegang te krijgen tot trainingsmateriaal op verschillende apparaten. Nieuwe medewerkers kunnen hun eigen feedback en kennis toevoegen, wat het management helpt de effectiviteit van de trainingen te begrijpen en de gebieden te identificeren die verbetering behoeven.

Uitgebreide training

Leerbeheersystemen zijn ook nuttig bij het trainen van partners, klanten en leden. Van deze drie is klantentraining de belangrijkste omdat het klanten helpt een nieuw systeem te leren voordat ze het gaan gebruiken, zoals nieuwe software. LMS verbetert de merkloyaliteit.

Ontwikkeling en behoud van medewerkers

Het management kan LMS gebruiken om de nodige cursussen aan werknemers toe te wijzen en ervoor te zorgen dat ze leren en effectieve werkvaardigheden ontwikkelen. Het is een belangrijke manier om hen op de hoogte te houden van nieuwe producten en apparatuur en om kennis op te doen over nieuwe processen.

Soorten leerbeheersystemen

Er zijn verschillende soorten leerbeheersystemen:

  • Zelfgehost of gedownload door de gebruiker, voor meer controle en maatwerk
  • Cloudgebaseerd of gehost in de cloud, volgens een Software as a Service (SaaS) -model
  • Desktop- en mobiele applicaties