Audio systemen met spraakversterking

Nurvea heeft spraakversterking toegevoegd aan de HDL300 en Dual HDL300 audioconferencing systemen. Dit is bedoeld om de stem van de spreker te versterken en tegelijkertijd alle stemmen in de ruimte door te geven, zodat zij door deelnemers op afstand aan een conferentie kunnen worden gehoord.

Nureva, een fabrikant van oplossingen voor audioconferenties, vernieuwt haar HDL300 en Dual HDL300 audioconferentiesystemen met spraakversterking. De upgrade is bedoeld om de systemen in staat te stellen de stem van een spreker of presentator in de ruimte te versterken, terwijl alle stemmen in de ruimte kunnen worden uitgezonden en gehoord door virtuele deelnemers aan een webconferentie. De toevoeging van stemversterking wordt mogelijk gemaakt door Nureva’s Microphone Mist-technologie, die een ruimte vult met duizenden virtuele microfoons. Met de update zijn de audioconferentiesystemen uit de HDL300-serie multifunctionele apparaten die een combinatie van microfoonopname in de hele ruimte en spraakversterking bieden.

Voor vergaderingen van elke omvang

De spraakversterking is ontworpen voor vergaderruimten met de HDL300 (7,6 x 7,6 meter). Voor grotere ruimten kan de functie worden toegepast op een dubbel HDL300-systeem, waarbij de stem van de spreker wordt versterkt via de twee microfoon- en luidsprekersystemen in ruimten tot 9,1 x 15,2 meter.

De spraakverbetering is momenteel als bèta beschikbaar voor alle klanten van HDL300-systemen via de Nureva Console. Gebruikers kunnen toegang krijgen tot deze gratis functie door hun firmware te updaten naar versie 2.4.61 en de stemversterkingsmodus in te schakelen in de Nureva Console Cloud. Zodra de functie geactiveerd is, kan de spreker zijn draadloze headset-microfoon gebruiken om zijn stem te versterken via de HDL300-luidsprekers. Tegelijkertijd wordt de stem opgenomen voor de virtuele conferees via een UCC-client die is gecertificeerd voor het HDL300-systeem. Naar verwachting zal spraakversterking vanaf het najaar van 2021 voor iedereen beschikbaar zijn.