Buffalo presenteert NAS-systemen voor consumenten en MKB

Buffalo Technology viert zijn première op CeBIT. Naast de LinkStation 520 zullen daar ook de vernieuwde modellen van de TeraStation 5000-serie worden gepresenteerd.

De LinkStation 520 is een NAS voor veeleisende consumenten. De op ARM gebaseerde dual-core CPU en gegevensoverdrachtsnelheden tot 100 MB/s moeten de uitwisseling van bestanden snel en gemakkelijk maken. Bovendien heeft de opslagoplossing een moderne en gebruiksvriendelijke gebruikersinterface, belooft de fabrikant. Met eenvoudige toegang tot opgeslagen bestanden vanaf meerdere geautoriseerde apparaten – smartphone, tablet, pc of tv – kunnen foto’s en video’s gemakkelijk worden gedeeld. De LinkStation 520 heeft ook slaap- en timerfuncties, wat een positief effect heeft op het stroomverbruik. Vanaf medio april 2015 is de LinkStation 520 verkrijgbaar in Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland met capaciteiten van twee tot acht terabyte.

Voor het MKB

Met de TeraStation 5000-serie presenteert Buffalo de nieuwste generatie van zijn MKB NAS, die in alle modellen gebruikmaakt van Western Digital (WD) Red harde schijven die geschikt zijn voor continu gebruik. Na de lancering van de TeraStation 5400DWR en RWR begin februari, zijn nu ook de TeraStation 5800DWR-modellen beschikbaar.

Dit biedt kleine bedrijven een krachtige, flexibele en functierijke opslagoplossing. Volgens de fabrikant zijn de opslagoplossingen ook geschikt voor productieomgevingen. In capaciteiten variërend van acht tot 32 terabyte zijn de TeraStation 5800DWR-modellen nu verkrijgbaar in Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland. Een bijgewerkte TeraStation 5200 is binnenkort verkrijgbaar.

“We zijn erg enthousiast om onze nieuwe producten op de CeBIT van dit jaar te laten zien”, zegt Hiroshi Nagao, Managing Director bij Buffalo Technology. “De show is een geweldige kans voor ons team om met de markt in contact te komen en feedback te krijgen van onze partners en klanten.”