Hoe je audio-notities opneemt op WhatsApp zonder de knop ingedrukt te houden

WhatsApp vereenvoudigt de manier om spraaknotities op te nemen: je hoeft niet langer de hele tijd het microfoonpictogram ingedrukt te houden

WhatsApp verandert de manier waarop je audioberichten opneemt: je hoeft niet langer het microfoonpictogram ingedrukt te houden, maar tikt gewoon één keer op het scherm. Spraaknotities zijn een van de populairste manieren voor gebruikers om met hun vrienden te praten, en hebben in veel gevallen gesprekken vervangen.

Maar gebruikers hebben om een verandering gevraagd: de optie om het microfoon-icoontje niet ingedrukt te hoeven houden voor de duur van de opname van het audiobericht. Tot nu toe moest u, om een spraakmemo te versturen, op het microfoonpictogram drukken tot u klaar was met het opnemen van de audio. Dit was nogal onhandig, vooral voor zeer lange audioberichten. Na veel klachten van gebruikers heeft WhatsApp besloten de ‘formule’ te veranderen en het makkelijker te maken om spraaknotities op te nemen. Zo neem je een audiobericht op zonder de toets ingedrukt te houden.

Hoe spraaknotities veranderen op WhatsApp

Na het getest te hebben op de bètaversie van WhatsApp voor iOS, heeft het bedrijf besloten om de nieuwe tool voor het opnemen van audioberichten ook voor Android uit te brengen. De bediening is heel eenvoudig: wanneer u een audiobericht naar een vriend wilt sturen, hoeft u alleen maar op het microfoonpictogram te drukken en het naar het hangslot te slepen dat er net boven staat. U kunt dan beginnen te praten zonder uw vinger op het scherm te hoeven houden. Zodra u klaar bent met opnemen, drukt u gewoon op het pictogram dat u gebruikt om berichten te verzenden. U kunt de opname ook annuleren door naar links te vegen of door rechtsonder op de knop Ongedaan maken te drukken. De tool werkt hetzelfde in zowel de iOS- als de Android-versie van WhatsApp.

Hoe krijg je de nieuwe tool

Om de nieuwe functie te gebruiken, moet je WhatsApp bijwerken naar de nieuwste beschikbare versie. Als er niets verandert met de update, moet je WhatsApp verwijderen en opnieuw installeren.