Wat is het framework voor competentievolwassenheid?

Afgekort als IT-CMF, de IT Capabiliteit Mzekerheid Framework werd gelanceerd door The Innovation Value Institute (IVI) om een ​​beknopte managementroadmap te bieden om de bedrijfswaarde die voortvloeit uit IT-investeringen te optimaliseren. Het is bewezen dat dit raamwerk meer bedrijfswaarde oplevert voor IT en tegelijkertijd de complexiteit van IT-keuzes voor CIO’s vermindert.

De IT-CMF bestaat uit een volwassenheidsmodel met vijf fasen dat wordt gebruikt om een ​​raamwerk te organiseren en te structureren voor het in kaart brengen van IT-verbeteringsinspanningen. De holistische benadering van de IT-CMF wordt weerspiegeld door de vier fundamentele macroprocessen:

  • IT beheren als een bedrijf: verschuiving van de focus van technologie en productie naar een focus op klanten en diensten
  • Beheer van het IT-budget: investeren in innovatieve IT-oplossingen die meer waarde en betere prestaties opleveren
  • Beheer van de IT-mogelijkheden: het beheren van IT-middelen in de hele waardeketen en het ontwikkelen van kerncompetenties
  • IT beheren voor bedrijfswaarde: IT-investeringen koppelen aan algemene zakelijke voordelen

In totaal identificeert de IT-CMF 36 kernprocessen en categoriseert deze onder deze vier dimensies om alle activiteiten op een IT-afdeling te dekken. Een beoordeling van de volwassenheid van een IT-organisatie in deze 36 processen, samen met vergelijkingen met benchmarks en best practices uit de branche, zal de belangrijkste maturiteitslacunes en mogelijkheden voor waardecreatie van het bedrijf aan het licht brengen.