Il Trono di Spade: si lavora ad altri due spin-off

Hbo punta ad allargare la famiglia di GOT con altre due spin-off animati in fase di sviluppo, ma rinuncia alla serie live-action

veronica-nicosia.jpeg?w=74&a=c&h=74

Veronica Nicosia Giornalista scientifico

Laureata in astrofisica, giornalista scientifico e content editor SEO, scrive di tecnologia per magazine online e carta stampata. Nel 2020 approda a Libero Tecnologia

Il servizio di streaming della HBO, punta allo sviluppo di nuove serie animate per allargare la “famiglia” del Trono di Spade. Sarebbero infatti in fase di sviluppo due ulteriori progetti secondo quanto riporta The Hollywood Reporter. Deze zouden bovenop een eerste komen waarover eerder dit jaar door HBO Max werd gesproken, maar waarover al maanden niets is uitgelekt.

De eerste aangekondigde Iron Throne spin-off is House of the Dragon, gebaseerd op George R.R. Martin’s roman Fire and Blood. We weten dat het in 2022 wordt uitgebracht op Sky en NOW Tv op hetzelfde moment als de Amerikaanse release van de serie. De setting van de eerste spin-off, een prequel op de moederserie, brengt ons terug naar ongeveer 300 jaar voor de gebeurtenissen van de IJzeren Troon en zal ons vertellen over het Huis Targaryen. We weten al veel over deze langverwachte Games of Thrones prequel. De nieuwsgierigheid en interesse is altijd groot voor elk Iron Throne product. De aankondiging van nog twee spin-offs kan de miljoenen fans van de serie alleen maar blij maken.

Thrones of Swords: wat we weten over deze geanimeerde spin-offs

Hollywood Reporter meldt nieuws over slechts een van de twee animatieseries die in de maak zijn van HBO max. Een van de projecten zou zich afspelen in een land dat nooit in de oorspronkelijke serie te zien was geweest: het Rijk van Yi Ti. Het zou een regio zijn van het continent Essos aan de rand van de zuidoostelijke wereld die we kennen uit de moederserie. In George R.R. Martin’s gedachten is dit gebied erg geïnspireerd op Keizerlijk China. Het volk van Yi Ti behoort tot de meest geavanceerde en deskundige samenlevingen in de bekende wereld.

In de bevestigde spin-off van de IJzeren Troon, House of Dragon, wordt verwezen naar het rijk van Yi Ti omdat een van de hoofdpersonen, Lord Corlys Velaryon, bekend als de Zeeslang, bekend staat als iemand die dat verre gebied heeft bereikt.

Throne of Swords: live-action serie gaat niet door

HBO heeft de live-action serie geschrapt, voorlopig getiteld Flea Bottom, dat zich afspeelt in Flea Bottom, de armste wijk in King’s Landing, waar Arya Stark haar toevlucht zoekt na haar ontsnapping uit de Red Keep in The Iron Throne.

Volgens de Hollywood Reporter werd verwacht dat de serie het zwakste en minst vergevorderde project zou zijn, vandaar het besluit om niet tot productie over te gaan. HBO Max, het streamingplatform van HBO, heeft het nieuws niet ontkend.

The Iron Throne: Other Projects 

Een ander Iron Throne-gerelateerd project is 10.000 Schepen: een prequel waarin we strijdersprinses Nymeria terugvinden, die Dorne veroverde en regeerde.

9 Voyages, een andere serie waarin de reizen van Lord Corlys Velaryon worden beschreven, en Tales of Dunk and Egg, een spin-offserie over de avonturen van Ser Duncan the High en een jonge Aegon V van het Huis Targaryen.