Kobil: nieuw platform voor authenticatie

Het authenticatieplatform “Midentity Provider” van Kobil stelt beheerders in staat het gedrag van identiteiten te monitoren en te reageren op kritisch gedrag. Eindgebruikers kunnen via selfservice via het platform identiteiten aanmaken en beheren.

Met Midentity Provider biedt Kobil een platform dat authenticatieprocedures biedt voor zowel gebruikers als beheerders. De functies van het platform omvatten aanpassingen voor Customer Identity and Access Management (CIAM) en Identity Access Management (IAM), single sign-on en multifactorauthenticatie. Voor het monitoren van gebruikersgedrag maakt Kobil gebruik van realtime risicobeoordelingen en event-driven beveiligingsreacties tijdens elke sessie.

Een van de integratiefuncties van het platform is identity provisioning. Dit is het proces van het creƫren, beheren en verwijderen van digitale identiteiten. Gebruikers en beheerders kunnen deze functie als zelfbediening gebruiken. Dit maakt het mogelijk het wachtwoord, de gebruikersnaam en de e-mail te wijzigen, mobiele telefoons te vervangen of een tweede telefoon te activeren voor verificatie. In de self-service krijgen gebruikers ook de optie voor hersteldiensten voor vergeten wachtwoorden of verloren apparaten.

.