Rich Communication Services (RCS) van Vodafone

CM.com, aanbieder van conversational commerce-oplossingen, start in samenwerking met Vodafone met de levering van Rich Communication Services (RCS) in Duitsland. Het aanbod omvat het gebruik van geverifieerde afzenders, buttons en rich media.

Het telecommunicatiebedrijf Vodafone biedt samen met CM.com Rich Communication Services (RCS) aan. RCS is een standaard voor mobiele berichtendiensten in de mobiele industrie, die, afhankelijk van de provider, korte berichten, chatten, groeps-chatten, video, alsmede de overdracht van locatie-informatie, spraak en bestanden omvat. Dankzij het aanbod van de twee bedrijven kunnen Duitse merken nu gebruik maken van functies zoals geverifieerde afzenders, knoppen en rich media. Daarnaast biedt CM.com manieren om het RCS-kanaal te gebruiken door rijke functies, chatbots en klantcontacttooling te configureren.

RCS Business Messaging is “een krachtige nieuwe manier voor bedrijven om in contact te komen met hun klanten, waar ze ook zijn”, zegt Michael Reinartz, directeur innovatie & consumentendiensten bij Vodafone Duitsland. “Via ons platform kunnen ze rich media advertentiecampagnes uitrollen en digitale klantenondersteuning of verkoopdiensten rechtstreeks in de native messaging app aanbieden. Dankzij de samensmelting van de voordelen van SMS en hedendaagse toepassingen is zakelijke chat onze messaging hub van de toekomst.”

Bedrijven die CM.com gebruiken, kunnen zich registreren op: https://www.cm.com/products/text/rcs-business-messaging/ om Rich Communication Services (RCS) te testen.

.