De Duitse Linde Group gaat gebruik maken van managed mobile services van Vodafone

Vodafone Global Enterprise zegt mobiele spraak- en datadiensten te gaan leveren aan de Linde Group, een internationale groep die gespecialiseerd is in industriële gassen en engineering. De Vodafone Spend Manager zal de Linde Group een overzicht geven van haar uitgaven en gebruik van mobiele communicatie in verschillende landen en bij verschillende providers.

De Linde Group, die ongeveer 49.100 mensen in meer dan 100 landen in dienst heeft, streeft naar een wereldwijde marktleidende positie.100 werknemers in meer dan 100 landen wil zijn mobiele communicatie optimaliseren en de kosten transparanter maken.

Vodafone’s Spend Manager, een online-tool voor administratie en analyse, maakt het bijvoorbeeld mogelijk om de zakelijke en privételefoongesprekken van werknemers apart op te nemen, de zogenaamde split bill. In dit geval heeft de werknemer van een bedrijf twee telefoonnummers op slechts één mobiele telefoon, één voor zakelijke gesprekken, het andere voor privégesprekken (dubbele lijn). Bovendien biedt de Spend Manager een doeltreffend beloningssysteem. Dit is bedoeld om werknemers te motiveren hun eigen mobiele telefoon te gebruiken voor privégesprekken, bijvoorbeeld door het verlenen van speciale kortingen op de rekening voor privégebruik van mobiele telefoons, het zogeheten Employee Discount Scheme. In de toekomst kunnen werknemers van Linde hun persoonlijke mobiele telefoon ook betalen uit hun salaris vóór belastingen en zo profiteren van goedkopere mobiele telefoons en tarieven.

IDC is van mening dat Vodafone met deze nieuwe productkenmerken zijn marktleidende positie op het gebied van mobiele spraak en data voor bedrijven nog eens onderstreept.

Wat betekent dit voor de toekomst?

Op vergelijkbare wijze als de Linde Group zullen ook andere multinationale gebruikersbedrijven de noodzaak van een optimale kostenbeheersing en life-cycle management erkennen en implementeren. Met Managed Mobility kunnen bedrijven zowel de productiviteit als de bedrijfscontinuïteit verhogen, CSR (Corporate Social Responsibility) integreren en zo een belangrijke bijdrage leveren aan het stroomlijnen van hun bedrijfsprocessen.