Vodafone koopt gsm-merk Schlecker

Dienstverlener Allmobility verkocht zijn gsm-contracten voorheen via Schlecker op basis van het Vodafone-netwerk onder de naam Smobile. Blijkbaar waren de zaken echter niet optimaal, en daarom hebben de eigenaars het merk aan Vodafone te koop aangeboden. Toch wil Vodafone geen goedkoop tweede merk aanbieden.

Vodafone neemt de low-cost provider Allmobility over. Sinds mei vorig jaar verkoopt Allmobility haar mobiele telefooncontracten onder de naam Smobile via het filialennetwerk van drogisterij Schlecker. Volgens een woordvoerder van Vodafone hebben de eigenaren de mobiele telefoonexploitant benaderd, wiens netwerk de basis vormt voor de aangeboden dienst.

Allmobility is in december 2004 opgericht door vier managers uit het telecommunicatiesegment. Bovendien waren de Nederlandse houdstermaatschappijen Dolfin en Aletra bij de onderneming betrokken. Volgens een bericht van het persagentschap dpa was de dienstverlener in economische moeilijkheden geraakt, en daarom hadden de eigenaars besloten te verkopen. Beide bedrijven hebben de koopprijs niet bekendgemaakt aan IT-BUSINESS.

“Vodafone is tussenbeide gekomen om klanten te blijven bedienen. Voor de consument verandert er niets: de samenwerking met Schlecker wordt voortgezet”, aldus het hoofdkantoor van Vodafone. “Ondanks de overname van de lagekostenaanbieder zal echter worden vastgehouden aan het principe om geen eigen lagekostenmerk op te bouwen”. Ook de fusie van Allmobility met Moconta is pure speculatie, aldus de woordvoerder van het bedrijf. Moconta verkoopt het merk Bildmobil, dat evenals Allmobility gebaseerd is op het Vodafone-netwerk.