La Casa di Carta en Netflix-series op Vodafone Tv: wat verandert er

Vodafone en Netflix hebben een akkoord bereikt en lanceren een convergent abonnement: één factuur voor internet, vast en mobiel, en streaming content zoals La Casa di Carta.

Als er één serie is die een icoon is geworden, dan is het zeker La Casa di Carta. Als er één serie is die voor velen alleen al het maandelijkse Netflix-abonnement waard is, dan is het toch The House of Paper. En nu is er nog een manier om de serie te bekijken, want Netflix-abonnementen zijn opgenomen in het Vodafone Family Plan-aanbod.

De Italiaanse operator heeft namelijk een overeenkomst gesloten met het Amerikaanse platform waarmee gebruikers hun abonnementen op vast en mobiel internet en streaming content kunnen beheren met één factuur. Het is de bedoeling dat Vodafone TV-abonnees via de tv-box van de operator gemakkelijker kunnen genieten van hun Netflix-abonnementen (inclusief de reeds afgesloten abonnementen). Dit is een hybride box, die al beschikbaar is voor Vodafone-klanten, waarmee ze ook apps van andere streamingplatforms kunnen gebruiken, zoals DAZN, Amazon Prime Video, YouTube of NOW. Het verschil is de vereenvoudiging van de facturen voor Vodafone TV- en Netflix-abonnees, die nu nog maar één factuur ontvangen en één maandelijkse betaling doen.

Vodafone TV Box: hoe het werkt

De Vodafone TV Box is een hybride apparaat: het kan digitale terrestrische tv-signalen decoderen (het is compatibel met de volgende generatie DVB-T2) en kan worden aangesloten op internet om streaming content te ontvangen. De box kan ook 4K-videostreams aan, die via beide distributiekanalen worden doorgegeven.

De box wordt aangevuld met een app voor smartphones en tablets, zowel iOS als Android, waarmee we de tv-ervaring die we thuis met de box hebben opgedaan, in wezen mobiel kunnen repliceren: we kunnen de app bijvoorbeeld gebruiken om op smartphones opnamen te bekijken die met de tv-box zijn gemaakt, of om vanaf een smartphone te bepalen wat we willen bekijken en dat vervolgens op het tv-scherm te projecteren.

De app kan ook worden gebruikt om toegang te krijgen tot on-demand content (waaronder La Casa di Carta op Netflix), die uiteraard varieert afhankelijk van het abonnement van de gebruiker.

Netflix op Vodafone TV: wanneer komt het

Het gezamenlijke aanbod van Vodafone en Netflix gaat van start op 1 september 2021, net op tijd om het vijfde seizoen van La Casa di Carta te bekijken (dat op 3 september van start gaat).

Activering van Vodafone TV met de box is optioneel, terwijl bestaande Netflix-klanten hun account gewoon onder het gezamenlijke plan kunnen brengen met behoud van al hun gegevens en geschiedenis.