Samsung: twee nieuwe budget Galaxy 5G-smartphones

Samsung is naar verluidt bijna klaar met de lancering van twee nieuwe budget Galaxy-smartphones, en de geruchten doen de ronde om meer te weten te komen: de nieuwste

5G voor iedereen. Dit lijkt de inzet te zijn die Samsung de laatste tijd heeft gemaakt, door te besluiten de aanwezigheid van 5G-smartphones binnen zijn assortiment voortdurend te versterken. Samsung is van plan om twee nieuwe budget Galaxy-smartphones met 5G-connectiviteit te lanceren. Als de Galaxy A13 en Galaxy A33 vandaag zouden worden geprofileerd, zouden ze allebei 5G-netwerken ondersteunen. Natuurlijk kan niet te veel op geruchten worden vertrouwd, maar de recente signalen van Samsung suggereren dat dit niet zo ver gezocht is. De twee nieuwe budget Galaxy-telefoons worden begin 2022 verwacht, maar de geruchtenmolen is al druk bezig om tech-liefhebbers van zo veel mogelijk informatie te voorzien.

Samsung Galaxy A13

De huidige Galaxy A12, die in januari in Italië werd gelanceerd voor €229, is een van de goedkoopste smartphones van Samsung en ook de goedkoopste in de Galaxy A-reeks. Het zou een coup zijn als zijn opvolger, de Galaxy A13, die al een tijdje in het nieuws is, onder meer over 5G-connectiviteit zou beschikken.

Een aantal aanwijzingen voor de aanwezigheid ervan zijn al binnen, en worden ook bevestigd door de logica: Samsung heeft de laatste tijd veel geïnvesteerd in het onderwerp, dus een eventuele 5G-compatibiliteit op de Galaxy A13 zou een “niet verrassende verrassing” zijn. Het zou goed zijn voor de smartphone en degenen die hem willen kopen, voor de markt omdat het de concurrentie zou stimuleren, en voor Samsung zelf, dat een nog grotere vloot 5G – en dus toekomstbestendige – smartphones zou hebben dan nu het geval is.

Van de informatie die tot nu toe over de Galaxy A13 circuleert, is die over de camera’s het meest prikkelend. In vergelijking met zijn voorganger zal de hoofdsensor naar verwachting geheel nieuw zijn: gefabriceerd door Camsys en Namoo, zou deze 50 megapixels zijn in plaats van de huidige 48 MP. Op het eerste gezicht lijkt dit misschien een kleine verandering, en vanuit het oogpunt van resolutie is het dat ook zeker.

Maar resolutie alleen staat nog niet gelijk aan fotokwaliteit, en de markt zit vol met voorbeelden die aantonen dat een hogere resolutie niet noodzakelijkerwijs een hogere beeldkwaliteit betekent. Kortom, de nieuwe sensor die op de Galaxy A13 wordt verwacht, zou betere foto’s kunnen maken dan de extra 2 megapixels doen vermoeden.

De overige drie camera’s zouden naar verluidt bestaan uit een 5 MP ultragroothoeklens en twee ‘accessoire’-sensoren van elk 2 MP, een macro- en een scherptedieptesensor. Aan de voorkant zou er een 8-megapixelsensor zitten voor selfies en videogesprekken.

Samsung Galaxy A33

Het enige wat op dit moment zeker is over de Samsung Galaxy A33 is dat hij gemaakt gaat worden, en snel ook. Geruchten hierover zijn schaars, maar de eerste is pas onlangs binnengekomen en betreft de kleuren. Er komen vier kleuren, waarvan er drie bekend zijn bij Galaxy A-fans, omdat ze op alle modellen voorkomen: zwart, wit, blauw en oranje.

Tot slot wijzen geruchten erop dat de Samsung Galaxy A33 voorzien zal zijn van de 13-megapixel frontcamera van de huidige Galaxy A32.