Samsung Galaxy A12s: de nieuwe goedkope smartphone is onderweg

Het is een lichte update van het model dat momenteel te koop is, maar er wordt veel over gespeculeerd en niet veel over zeker: hier zijn enkele specs en vooral de prijs

Nog geen jaar nadat de Galaxy A12 werd onthuld, is Samsung volgens geruchten op het web dicht bij het officieel maken van de licht herziene versie in termen van technische kenmerken, die, heel eenvoudig, Galaxy A12s zal worden genoemd. De huidige smartphone werd in november vorig jaar onthuld, en nu, slechts een paar maanden later, lijkt het tijd voor zijn opvolger.

Na een paar geruchten is het beeld rond Samsung’s low- tot mid-range Galaxy A12s helaas niet duidelijk. Er ontbreekt veel informatie, maar het is zeker dat Samsung hoopt een goede pijl in zijn boog te hebben om gelijke tred te houden met Realme en Redmi, die bekend en populair zijn onder gebruikers die relatief weinig willen uitgeven aan een Android-smartphone met behoud van goede prestaties. De afwegingen op deze markt hebben meestal betrekking op materialen, fotografische prestaties en in sommige gevallen zelfs op beeldschermdefinitie en -type.

Samsung Galaxy A12s, mogelijke specificaties

Zoals in het begin vermeld, is er niet veel informatie over de Samsung Galaxy A12s, ondanks het feit dat wordt aangegeven dat de Koreaanse smartphone dicht bij de onthulling staat, vooral door het verschijnen in de afgelopen dagen onder de Filippijnse pagina’s van Samsung-ondersteuning en de passage van de Bluetooth SIG-certificeringsinstantie.

Het nieuwste gerucht speculeert dat de Galaxy A12s zal zijn uitgerust met Samsung’s Exynos 850-chip en de Koreaanse gebruikersinterface op basis van Android 11. Het laatste gerucht is dat de Galaxy A12s zal beschikken over Samsung’s Exynos 850-chip, evenals een Koreaanse gebruikersinterface op basis van Android 11, maar dat is het wel zo’n beetje.

Zoals de chip, die zoals gezegd Samsung’s Exynos 850 zou moeten zijn, klaar om de Helio P35 te vervangen die in plaats daarvan de smartphone op de markt “aandreef”, samen met een hoeveelheid geheugen die in de meest uitgeruste configuratie zou kunnen rekenen op 6 GB RAM en 128 GB aan opslagruimte.

Het scherm, dat op de Galaxy A12 niet iedereen overtuigde, zou kunnen worden verbeterd: het is een 6,5-inch IPS-paneel met HD+ resolutie van 720 x 1.600 pixels. Voor de prijsklasse is het begrijpelijk dat Samsung het zonder oled-scherm kan stellen – hoewel er onder de directe concurrentie wel voorbeelden te vinden zijn – maar qua resolutie zouden we wel iets meer mogen vragen.

De Galaxy A12s kan beter, maar dat is verre van vanzelfsprekend, op cameragebied: de huidige smartphone heeft een 8-megapixelcamera aan de voorkant en vier aan de achterkant, met de hoofdcamera van 48 megapixel, een 5 MP ultra-groothoekcamera en twee “accessoire” sensoren van elk 2 MP.

De Samsung Galaxy A12s zal waarschijnlijk geen andere batterij hebben, aangezien deze de toch al hoge 5.000 mAh-batterij van de huidige smartphone, die ook nog eens 15-watt oplaadcapaciteit heeft, zou moeten overtreffen om het nog beter te doen.

Samsung Galaxy A12s, laatste prijzen

De afgelopen uren is er een gerucht opgedoken over de mogelijke prijs van de Galaxy A12s, volgens welke het toestel in twee opslagconfiguraties zou moeten komen, 4+64GB en 4+128GB, voor respectievelijk rond de 180 en 200 euro. Drie kleuropties: zwart, wit en blauw.