Samsung Galaxy S22: nieuwe cameradetails

Er wordt veel gesproken over de Galaxy S22 Ultra, maar de Galaxy S22 en Galaxy S22+ zullen niet worden overtroffen op het gebied van fotografische mogelijkheden: hier zijn de laatste details

De laatste tijd wordt er veel gesproken over Samsung’s absolute toptoestel uit de 2022-reeks, de Galaxy S22 Ultra. Bij verschillende gelegenheden hebben de zogenaamde goed geïnformeerden ons voorproefjes gegeven van zijn fotografische mogelijkheden, die zoals altijd compromisloos zullen zijn. Maar hoe zit het met de Galaxy S22 en Galaxy S22+?

De twee Samsung-smartphones, die ook top zullen zijn, zullen net zo goed zijn, maar “anders” dan het vlaggenschip Ultra, dat dit jaar het volle gewicht van de Galaxy Note-serie zal dragen, die, zo lijkt het, op zijn rug moet worden gelegd. Zeker is dat zowel de Ultra-variant als de Galaxy S22 en Galaxy S22+ weinig rivalen zullen hebben die de fotografische prestaties die ze de klanten kunnen bieden, kunnen overtreffen of zelfs evenaren, en afgezien van de technische specificaties waarover Ice Universe ons een voorproefje geeft, is er weinig twijfel dat Samsung het beste van zijn productie zal bieden.

Samsung Galaxy S22, hoe ze foto’s maken

Zoals elk jaar zullen de fotografische mogelijkheden van de Samsung Galaxy S22 tot de belangrijkste aspecten van de gehele gebruikerservaring behoren. Er is geen enkel toptoestel van Samsung dat bij de lancering niet over een toonaangevende fotografie-afdeling beschikte, en de Galaxy S22 zal daarop geen uitzondering vormen.

Volgens Ice Universe zullen de Galaxy S22 en Galaxy S22+ dezelfde drie camera’s aan de achterzijde hebben. De tipgever anticipeerde niet alleen op het aantal lenzen, maar deelde ook een preview van de specs van de drie om liefhebbers een duidelijk beeld te geven van de informatie die hij wist te bemachtigen.

De 1/1,57-inch hoofdsensor van de Galaxy S22 en Galaxy S22+ zal een Samsung Isocell HM3 zijn met een 50-megapixelresolutie, f/1 diafragma.8 en 1 μm pixels; daarnaast komt een 1/2,55-inch ultra-groothoeksensor met een resolutie van 12 megapixels, een diafragma van f/2.2 en pixels van 1,4 μm; de derde sensor wordt een 1/3,94-inch telefoto-sensor die 3x optische vergroting levert met een resolutie van 10 megapixels, een diafragma van f/2.4 en pixels van 1 μm. De voorkant van beide Galaxy S22’s zal voorzien zijn van een 10-megapixel selfiecamera met een diafragma van f/2.2 en 1,22 μm pixels.

Samsung Galaxy S22, wanneer ze arriveren

Ice Universe heeft van de gelegenheid gebruik gemaakt om met de liefhebbers niet alleen de zeer gedetailleerde cameraspecificaties te delen, maar ook wat het heeft kunnen verzamelen met betrekking tot de presentatie en beschikbaarheid op de markt. De Galaxy S21-reeks werd medio januari 2021 aangekondigd en zal op de 29e van dezelfde maand te koop zijn.

Als de door Ice Universe verkregen informatie juist blijkt te zijn, zal de Samsung Galaxy S22-reeks min of meer in hetzelfde tijdsbestek arriveren, of als we pietluttig zijn, iets later: hij zal op 8 februari 2022 aan de wereld worden onthuld, terwijl u tot 18 februari zult moeten wachten om er een te kopen.