Samsung Galaxy Tab A8 2021: hoe de nieuwe budgettablet eruit komt te zien

Samsung onthult binnenkort de Galaxy Tab A8 2021, een nieuwe middenklasse tablet die qua functies en prijs interessant belooft te worden

De Android-tabletmarkt heeft geprofiteerd van de pandemie en de nieuwe eisen die de Covid-19-coëxistentie aan haar stelt. Na jaren van stagnatie en het zich terugtrekken uit de “concurrentie” die de markt bijna uitsluitend zag gedeeld door Apple met zijn iPad en Samsung met zijn Galaxy Tab, lijkt de sector nu herboren.

Zo zijn bedrijven als Xiaomi teruggekeerd in de strijd met een aantal interessante nieuwe tablets, wat Samsung, dat de sector nooit in de steek had gelaten, heeft gedwongen om zijn tempo op te voeren om de vlag in top te houden. De opleving van het segment van Android-tablets zou ook ten goede kunnen komen aan de Samsung Galaxy Tab A8 2021, de volgende betaalbare tablet van de gigant uit Seoel. De Galaxy Tab A8 2021 van Samsung, de volgende budgettablet van het bedrijf uit Seoel, zou kunnen profiteren van de heropleving van het Android-tabletsegment.

Samsung Galaxy Tab A8 2021: hoe ziet hij eruit

Volgens informatie die OnLeaks heeft verkregen, krijgt de Samsung Galaxy Tab A8 2021 een beeldscherm dat vrij groot is voor zijn categorie, zeker voor zijn prijsklasse: het wordt een 10,5-inch TFT-scherm met WUXGA-resolutie (d.w.z. 1.200 x 1.920 pixels) en een “standaard” verversingssnelheid van 60 Hz.

De taken van de gebruiker worden uitgevoerd door het Unisoc T618 CPU-duo, een 12-nanometer octa-core chip met een maximale frequentie van 2 GHz, en de Mali-G52 MP2 grafische verwerkingseenheid (GPU), die games en video’s voor zijn rekening neemt.

Tot 3 of 4 GB RAM en 32, 64 of 128 GB aan opslagruimte. Gezien het grote aantal mogelijke configuraties is het waarschijnlijk dat Samsung ze niet allemaal overal zal verkopen, maar het aanbod zal differentiëren naargelang de doelmarkt.

Twee camera’s worden verwacht op de Galaxy Tab A8 2021, een 5 MP frontcamera voor videogesprekken en conferencing, en een 8 MP achtercamera voor foto’s en video’s. De budgettablet van Samsung heeft naar verwachting vier luidsprekers met Dolby Atmos-ondersteuning, evenals een 3,5mm-audioaansluiting voor bedrade hoofdtelefoons en luidsprekers.

Om de 7.040 mAh-batterij op te laden (mogelijk is er ook snelladen) is er een USB-C-ingang, en Samsung maakt van de Galaxy Tab A8 2021 mogelijk ook een variant die SIM ondersteunt, zodat je overal waar een 4G-netwerk is verbinding kunt maken met het web.

De afmetingen zijn 246,7 x 161,8 x 6,9 mm (8,7 mm dik inclusief het “opstapje” van de achtercamera), terwijl het gewicht nog onbekend is.

Samsung Galaxy Tab A8 2021: hoeveel gaat hij kosten

OnLeaks heeft ook openheid gegeven over de mogelijke onthullingsdatum van de Samsung Galaxy Tab A8 2021, die volgens hem op 21 oktober zal worden aangekondigd.

Op het eerste gezicht ziet het ernaar uit dat het toestel in India zal worden verkocht voor het equivalent van ongeveer 220 euro, een prijs die, indien bevestigd, alleen voor het Aziatische land zou gelden. Als het hier zou aankomen, zou de prijs hoger zijn door belastingen en andere heffingen.