Wat is Samsung Galaxy S6?

De zesde generatie van Samsung’s mobiele Galaxy-smartphone en de opvolger van de Samsung Galaxy S5, die in februari 2014 werd uitgebracht. De Samsung Galaxy S6-smartphone is ontwikkeld om grotendeels te concurreren met Apple’s iPhone 6 en iPhone 6 Plus-smartphones, die debuteerden in September 2014.

Samsung brengt Galaxy S6- en Galaxy S6 Edge-modellen uit

De op Android gebaseerde Samsung Galaxy S6 werd op 1 maart 2015 op MWC 2015 aangekondigd, met twee verschillende versies van het smartphonemodel die in april 2015 te koop worden aangeboden. Naast een standaard Galaxy S6-model zal Samsung een liefhebber verkopen. Galaxy S6 Edge-versie, die een uniek scherm heeft met een display dat om de zijkanten van de smartphone loopt.

Wat de standaardfuncties betreft, bevatten beide Galaxy S6-modellen de acht-core 64-bits Exynos 7-processors van Samsung, een 5.1-inch quad HD Super AMOLED-scherm, LPDDR4-flash-RAM en UFS 2.0-flashopslag, een 16-megapixel camera aan de achterzijde met Smart Optical Beeldstabilisatie (OIS) en automatische real-time High Dynamic Range (HDR) -verwerking, oplaadverbeteringen en draadloze oplaadmogelijkheden, een geüpgraded mobiel besturingssysteem (Android 5.0 Lollipop) en meer.

Ondersteuning voor Samsung Pay

De Samsung Galaxy S6-telefoons zullen ook het geïntegreerde mobiele betalingssysteem van Samsung ondersteunen dat is ontworpen om te concurreren met Apple Pay; Bij de lancering van de Galaxy S6 zou het Samsung Pay-systeem echter niet gereed zijn.

Bij de lancering zal het Samsung Pay-systeem in de Galaxy S6-telefoons ondersteuning bieden voor zowel Near Field Communication (NFC) draadloze betalingen als Magnetic Secure Transmission-transacties.