Galaxy S20 of Galaxy S11? Hoe gaat de smartphone van Samsung heten

Samsung’s volgende topsmartphone zou wel eens Galaxy S20 kunnen gaan heten in plaats van Galaxy S11. Hier zijn de functies en de releasedatum

De afgelopen weken hebben we herhaaldelijk gesproken over de Galaxy S11, vooruitlopend op de meeste technische functies, de mogelijke releasedatum en het aantal modellen dat Samsung van plan is te presenteren. Vandaag is er echter een nieuw gerucht opgedoken dat de rollen zou kunnen omdraaien, althans wat betreft de naam van de smartphone: niet langer Galaxy S11, maar Galaxy S20.

Het nieuws is afkomstig van het Twitter-profiel van Ice Universe, een journalist die altijd zeer goed op de hoogte is van het laatste nieuws in de mobiele wereld. Hij heeft in het verleden al melding gemaakt van nieuwe smartphones, die waar bleken te zijn. Waarom heeft Samsung besloten de naam van zijn volgende toptoestel te veranderen? Voorlopig is er nog geen verklaring, maar de reden zou simpelweg kunnen zijn om de markt een signaal te geven dat de volgende generatie Galaxy S een sprong in de toekomst is.

Hoe gaat de Galaxy S20 eruit zien

Er zijn momenteel twee hypotheses over de Galaxy S20: opvolger van de Galaxy S10 of de start van een nieuwe serie gewijd aan flexibele smartphones. Van de twee hypothesen lijkt de eerste het meest waarschijnlijk. De naamsverandering zou een simpele keuze kunnen zijn om met de tijd mee te gaan: volgend jaar is het 2020 en Samsung heeft besloten om de naam Galaxy S20 aan te nemen voor zijn toestel.

Als dit inderdaad het geval is, zal de smartphone dezelfde functies hebben als die tot nu toe werden verwacht voor de Galaxy S11. Het toestel komt in drie verschillende versies, een goedkope, een “normale” en een Plus met een groter scherm en meer camera’s. Aan boord zal de nieuwe Exynos-processor zijn, vergelijkbaar met de Snapdragon 865, met ten minste 8 GB RAM en 128 GB interne opslagruimte. Het ontwerp zal een rechthoekige bumper aan de achterkant hebben, waar de camera’s zullen worden geplaatst. De camera aan de achterzijde is waar Samsung zich het meest op wil richten, met een 108-megapixel hoofdcamera die vrijwel zeker aanwezig zal zijn.

Wanneer komt de Galaxy S20 uit

De Galaxy S20 wordt naar verwachting in februari onthuld, tijdens het Mobile World Congress 2020, de vakbeurs gewijd aan de mobiele wereld die elk jaar in Barcelona plaatsvindt. Verwacht wordt dat het medio maart wordt uitgebracht.