Samsung Galaxy S wordt Galaxy Note: stylus voor iedereen

Er zit wat zoetigheid in het gerucht dat de laatste uren is binnengekomen: Samsung is van plan om de Galaxy Note- en Galaxy S-serie samen te voegen, wat S Pen voor iedereen betekent

De Samsung Galaxy Note-reeks is al enkele jaren de enige optie voor professionals of creatievelingen die een smartphone met een stylus willen. Een erfenis van de handhelds die Samsung in oktober 2011 nieuw leven inblies met de eerste Galaxy Note, en die sindsdien onmisbaar is geworden voor duizenden liefhebbers over de hele wereld.

Samsung heeft in de loop der jaren duizenden – zo niet miljoenen – klanten gewonnen met de Galaxy Note, en dankt daarmee een groot deel van zijn fortuin aan de S Pen smartphone-serie. Dit jaar heeft het bedrijf echter besloten geen nieuwe generatie te presenteren, waardoor de Galaxy Note-reeks in feite in de ijskast is gezet. Het bedrijf probeerde het goed te maken door eerst de Galaxy S21 Ultra en vervolgens de opvouwbare Galaxy Z Fold3 uit te rusten met S Pen-ondersteuning, maar de eerste klanten reageerden terughoudend.

Samsung voegt Galaxy S en Galaxy Note samen

Het is de moeite waard erop te wijzen dat dit een gerucht is, dus het moet worden behandeld als een indiscretie, ook al is de bron meestal een betrouwbare. De bron van de informatie, die als ze concreet zou worden een echte bom zou zijn, is de informant Ice Universe, die via zijn zeer populaire Twitter-account bekend heeft gemaakt dat Samsung van plan is een breuk met het verleden in te luiden.

Volgens de informatie die Ice Universe heeft verkregen, zou de ervaring met de Galaxy Note-serie namelijk aan het eind van de streep zijn. De “trein” zou echter onmiddellijk weer op gang komen, aangezien het de bedoeling van Samsung is om typische Galaxy Note-smartphones in de Galaxy S-reeks onder te brengen. Ice Universe gaf geen informatie over mogelijke veranderingen in de handelsnaam van de aankomende smartphones, of er een mogelijkheid is dat deze volledig verandert, of dat de term “Note” gewoon overgezet kan worden naar de Galaxy S nomenclatuur.

In het kort, op dit moment lijken alle scenario’s open en alle hypotheses even valide, maar wat het meest zeker lijkt is het feit dat Samsung een van de twee lijnen – Galaxy S of, waarschijnlijker Galaxy Note – wil opgeven om plaats te maken voor opvouwbare apparaten, die volgens het bedrijf uit Seoul de toekomst vertegenwoordigen. Samsung heeft dit onlangs laten zien door de catalogusprijzen van de Galaxy Z Fold3 en Galaxy Z Flip3 naar beneden bij te stellen.

Interne behuizing voor S Pen op komst

De enige aanvullende informatie die door Ice Universe is gedeeld, is de aanwezigheid van een speciale behuizing in de telefoon voor de S Pen, de “penpunt” die zo geliefd is bij degenen die een Samsung Galaxy Note bezitten of hebben bezeten.

Het ontbreken van een uitsparing waarin de stylus kan worden opgeborgen wanneer deze niet wordt gebruikt, d.w.z. meestal, is het belangrijkste probleem dat naar voren is gebracht door degenen die een Galaxy S21 Ultra of een Galaxy Z Flip3 hebben gekocht ter vervanging van een Galaxy Note: beide ondersteunen de S Pen, maar beide hebben geen uitsparing waarin de pen kan worden opgeborgen.

Samsung heeft geprobeerd de zaken op te lossen door een hoesje te maken waarin de S Pen kan worden geplaatst, maar dat is niet veel meer dan een zoethoudertje voor de vaste Note-klanten die liever een handigere oplossing hadden gehad, zoals die op alle Galaxy Notes zit.