De nieuwe Samsung Galaxy S22 zal vol nieuwe functies zitten, van de vorm tot de batterij

Samsung is van plan om grote veranderingen door te voeren in de Galaxy S22-reeks, die begin volgend jaar moet verschijnen: Hier is het laatste nieuws uit de geruchten

Na het hoofdstuk iPhone 13 dat, zoals elk jaar, de geruchten van de afgelopen weken heeft gekatalyseerd, evenals de aandacht van liefhebbers en de pers, kan de pocket-technologie sector zich volledig richten op het volgende meest verwachte product, en de referentie kan alleen maar de Samsung Galaxy S22 serie zijn.

Samsung’s topsmartphones behoren altijd tot de smartphones waar het meest reikhalzend naar wordt uitgekeken, getuige het aantal geruchten dat de ronde doet. De eerste geruchten dateren al van enkele maanden geleden, maar nu nemen ze in aantal toe in een poging een omvattend beeld op te bouwen van Samsung’s aankomende topgamma. En terwijl we onlangs een glimp kregen van de prestaties van de Galaxy S22 en S22 Ultra op Geekbench, neemt leaker Ice Universe nu zijn toevlucht tot Twitter om verslag te doen van het scherm, de grootte, de ergonomie en de batterij, waarbij het de informatie samenvoegt die we de afgelopen paar dagen hebben verzameld.

Samsung Galaxy S22 gaat op dieet

Samsung Galaxy S22 zal een afslankkuur ondergaan waardoor hij compacter zal zijn dan zijn belangrijkste concurrent, de iPhone 13, en natuurlijk ook de Galaxy S21 en de nieuwste generaties. Volgens Ice Universe, dat doorgaans goed op de hoogte is van wat er speelt rond Seoul, waar het hoofdkantoor van Samsung is gevestigd, zal de Galaxy S22 een 6,03-inch diagonaal hebben.

De Galaxy S20 en Galaxy S21 hebben een 6,2-inch display, terwijl de iPhone 13 een 6,1-inch heeft. De nieuwe afmetingen in combinatie met de verwachte verdere optimalisering van de ruimte, d.w.z. de vermindering van de zwarte randen rond het scherm, zullen waarschijnlijk leiden tot een kleiner formaat, wat de ergonomie en het gebruiksgemak ten goede zal komen.

Niet iedereen houdt van producten met een groot beeldscherm, natuurlijk niet omdat er consumenten zijn die het comfort van het bekijken van foto’s, video’s en tv-series op een groot paneel links laten liggen, maar vanwege de prijs die moet worden betaald in termen van gebruiksgemak. De uitdaging voor fabrikanten is om het ideale compromis te vinden, want extremen zoals de iPhone 13 mini lijken niet in de smaak te vallen.

Een kleiner formaat betekent echter offers op het gebied van de batterijduur, en mogelijk ook op het gebied van bereik. Daarom gaan er al enige tijd geruchten dat de Galaxy S22 mogelijk een kleinere accu krijgt, met een capaciteit die zich van de huidige 3.880 mAh zou moeten vestigen op 3.590 mAh.

Galaxy S22 Ultra krijgt andere “vorm”

De Ice Universe previews strekken zich ook uit tot de meest uitgeruste versie van de reeks, Galaxy S22 Ultra, waarvoor een vrij significante verandering in de pijplijn zit.

De vormfactor, d.w.z. de hoogte-breedteverhouding, zal naar verwachting toenemen van de huidige 20:9 tot 19,3:9, wat – bij hetzelfde diagonale display – een minder lange maar bredere smartphone betekent, hoewel Samsung de veranderingen in formaat zou kunnen verzachten door de bezels rond het display verder af te snijden.