K&M Elektronik spartelt

De computerketen K&M Elektronik uit Magstadt heeft maandag het faillissement aangevraagd. De activiteiten zullen voorlopig worden voortgezet.

Twintig jaar geleden richtten Klaus Keller en Achim Mötting het bedrijf K&M op, dat nu als K&M Elektronik AG door het leven gaat. Maar in het jubileumjaar werden de financiële moeilijkheden zo groot dat bestuurslid Achim Mötting naar de insolventierechter moest stappen.

Het verzoekschrift werd daar op maandag 22 oktober 2012 ontvangen. De zaak is geregistreerd onder dossiernummer 3IN 918/12. Advocaat Dr Volker Viniol uit Stuttgart werd aangesteld als voorlopige curator.

UPDATE:In tegenstelling tot de eerste telefonische informatie van de insolventierechter heeft de onderneming een normale insolventieprocedure aangevraagd, en geen insolventieprocedure in zelfbeheer. De activiteiten zullen tot nader order worden voortgezet, voor zover de voorzieningssituatie dit toelaat.

Het K&M Computer assortiment omvat componenten en complete apparaten voor alles wat nodig is op het gebied van computers, alsmede randapparatuur en benodigdheden. De producten zijn ook verkrijgbaar in de eigen onlineshop van het bedrijf. Het bedrijf maakt ook reclame voor deskundig advies ter plaatse. In het hele land exploiteert K&M 33 filialen in 29 steden.