Insolventieaanvraag voor Yourfone winkels

Begonnen met pure online verkoop, vervolgens door Drillisch als winkelketen gelanceerd en begin dit jaar door Aptus gekocht, is nu de insolventieprocedure voor de Yourfone winkels geopend.

Het is nog maar vijf maanden geleden dat Aptus Yourfone Shop GmbH van Drillisch overnam. Aptus is een houdstermaatschappij in de telecommunicatiesector rond de voormalige Telefónica-baas René Schuster. Aptus nam de verkooppunten van de meer dan 100 winkels over en gebruikte deze voor haar eigen marketingmaatregelen. In het kader van de herschikking werden ook 100 partnerwinkels stopgezet. In mei werd de winkelketen omgedoopt tot Aptus Shop GmbH. Op 30 mei 2018 heeft de lokale rechtbank de procedure voor het beschermingsschild goedgekeurd. Dit betekent dat de onderneming in zelfbestuur een insolventieplan kan uitwerken.

In herstructureringszaak van overname

Zoals gemeld door Telecom Handel, rechtvaardigt Aptus de inleiding van de insolventieprocedure door te verklaren dat onderhandelingen met verhuurders over marktconforme prijzen voor winkelruimte grotendeels waren mislukt. Een woordvoerder van het bedrijf vertelde TK-Magazin dat het de bedoeling was om de meerderheid van Yourfone en zijn locaties te behouden en de herstructurering dit jaar succesvol af te ronden. Volgens Aptus was het bedrijf al overgenomen als herstructureringszaak.

Een probleem dat sinds de lancering van de Yourfone-winkels onder Drillisch waarschijnlijk een prominente rol heeft gespeeld, is de concurrentie van het eigen label: Dezelfde Yourfone-tarieven waren vaak veel goedkoper beschikbaar op het internet. Bovendien moest de winkelketen veel reclame maken, omdat het merk onbekend was bij de consument.