TDMI AG wil verder

Gisteren werd de insolventieprocedure geopend voor de noodlijdende IT-dienstverlener TDMI. De onderneming zal worden voortgezet, zoals de curator heeft uitgelegd. Het is mogelijk dat de investeerder, die ex-TDMI-dochter Arxes al met een financiële injectie heeft geholpen, zelf een belang in TDMI neemt.

De rechtbank van Keulen heeft gisteren de insolventieprocedure voor TDMI AG ingeleid (dossiernummer: 75 IN 359/09). Het systeemhuis moest in juli faillissement aanvragen wegens dreigende insolventie en een te hoge schuldenlast.

De Keulse advocaat Dr. Andreas Ringstmeier van het advocatenkantoor Dr. Ringstmeier & Kollegen GbR werd aangesteld als insolventiebeheerder. Onder zijn leiding probeert het noodlijdende TDMI nu de bedrijfsactiviteiten voort te zetten.

De TDMI Group omvatte voorheen naast TMDI AG de dienstverleners Arxes, Becom en Comparex. In de loop van de insolventieprocedure werd het concern opgesplitst. Arxes en Becom hebben vervolgens verschillende maatregelen genomen om hun toekomst onafhankelijk van de vorige holding veilig te stellen. Zo heeft Arxes een investeerder gevonden die de onderneming een financiële injectie heeft gegeven. Deze belegger wil misschien ook actief worden in TDMI. Dit is op dit moment echter nog niet zeker.

Becom heeft zich op zijn beurt via een management buy-out uit het insolvente TDMI-concern gekocht.

Datacenterleverancier Comparex moest daarentegen kort na TDMI AG ook faillissement aanvragen. Allgeier Holding is geïnteresseerd in dit bedrijf en heeft al een bod gedaan.