Kindermann gaat partnerschap aan met Adapt Elektronik

In haar jarenlange zoektocht naar een geschikte partner heeft het traditionele bedrijf Kindermann gevonden wat het zocht in het middelgrote bedrijf Adapt Elektronik.

De Duitse fabrikant van overheadprojectoren, die zich ook al 25 jaar bezighoudt met data- en videoprojectoren en zich onlangs heeft ontwikkeld tot een gespecialiseerde leverancier van multimedia- en conferentietechniek, heeft de koers voor de toekomst uitgezet.

Om verder te kunnen groeien, heeft Kindermann & Co. GmbH is een samenwerkingsverband aangegaan met Adapt Elektronik GmbH. Beide ondernemingen verwachten synergie-effecten van het contract met de middelgrote onderneming uit het nabijgelegen Großheubach. Naar eigen zeggen hebben de ondernemingen, die op verwante produktiegebieden actief zijn – Adapt is gespecialiseerd in de ontwikkeling, produktie en distributie van elektronische verbindingstechniek in innovatieve industriële sectoren – ook gemeen dat zij zich op Duitsland als vestigingsplaats richten en zich op de Europese markt oriënteren.

Adapt’s directeur Paulinus Hohmann zal de leiding overnemen van de onderneming, die in de toekomst onder de naam Kindermann GmbH zal opereren. Zijn doel is om de marktpositie van de partner te gebruiken om een andere steunpilaar op te bouwen en het potentieel van Kindermann verder uit te breiden. Hij volgt advocaat Hannfried Grauer op, die vier jaar geleden voor het laatst als curator optrad tijdens het faillissement van de onderneming.