Zero client-pionier Pano Logic heeft dringend nieuwe geldschieters nodig

De Californische thin client-leverancier Pano Logic is investeerders kwijtgeraakt. Daarom is het bedrijf een insolventieprocedure gestart en is het op zoek naar nieuwe geldschieters voor volgende maand.

De thin-client fabrikant Pano Logic verkeert kennelijk in grote financiële moeilijkheden. Volgens berichten in de Amerikaanse media heeft het bedrijf het faillissement aangevraagd en een zogenaamde “Assignment for the Benefit of Creditors” (ABC) geïnitieerd. Dit is een procedure waarin de faillissementswetgeving van de VS voorziet. Bij ABC vertrouwt de insolvente onderneming zelf een onafhankelijke trustee de taak toe om de overblijvende activa te verkopen ten voordele van de schuldeisers.

In het geval van Pano Logic is het advocatenkantoor Sherwood Partners gemachtigd. Het is ook belast met het vinden van nieuwe investeerders voor de Californische provider. Belangstellenden hebben tot 3 december de tijd om een bod uit te brengen op Pano Logic. De berichten in de media komen overeen met wat de fabrikant volgens informatie van IT-BUSINESS aan zijn partners heeft meegedeeld.

Informatiegebrek wakkert speculatie aan

Pano Logic heeft nog geen publiek commentaar gegeven op de terugtrekking van de investeerders en de insolventieprocedure. Het gebrek aan informatie wakkert de speculaties aan. De provider heeft zich echter blijkbaar nog niet uit de markt teruggetrokken, zoals sommige bronnen speculeren. In Duitsland zijn de vier werknemers van Pano Logic ontslagen. De distributie staat echter nog steeds op een laag pitje, zoals de algemene distributeur Avnet ons op verzoek meedeelde. Dit geeft aan dat de fabrikant zelf verwacht dat het bedrijf zal blijven bestaan.

Pano Logic wordt beschouwd als een pionier op het gebied van de ontwikkeling van zero clients. Deze slanke apparaten zijn speciaal ontwikkeld voor een bepaalde technologie voor desktopvirtualisatie en bieden ten opzichte van conventionele thin clients voordelen op het gebied van compactheid, energie-efficiëntie en prestaties. Anderzijds is hun toepassingsgebied beperkt. De Californiërs hebben een OEM-partnerschap met het IT-concern Fujitsu, dat de technologie van Pano Logic gebruikt in zijn zero clients.

Investeerders in de start-up, die in 2006 werd opgericht, zijn tot nu toe Foundation Capital, Goldman Sachs en Mayfield Fund. □