Wat is byoa – breng je eigen apps mee?

Kort voor Bring Yonze Own Atoepassingen evenals Build Yonze Own Apps, BYOA is een evolutie van de term BYOD (Bring Your Own Device) in de consumentisering van IT die verwijst naar het toenemende gebruik van persoonlijke apps door werknemers voor verhoogde productiviteit in hun werkomgevingen.

Voorbeelden van Bring Your Own-apps omvatten het hele scala van cloudopslag- en synchronisatietoepassingen van derden, zoals Dropbox, samenwerkings-apps zoals Skype en GoToMeeting, apps voor werkproductiviteit zoals Google Docs en Evernote en apps voor sociaal netwerken zoals LinkedIn.

Mogelijke beveiligingsproblemen met BYOA

Nu werknemers steeds vaker hun eigen smartphones, tablets en andere computerapparatuur op het werk gebruiken, is het gebruik van door werknemers geïntroduceerde applicaties ook toegenomen, waarbij veel organisaties bezorgd zijn over de beveiliging van de kritieke gegevens die in deze apps worden gebruikt en over het mogelijke gebrek aan controle en beheer over BYOA-apps.

Als gevolg hiervan, hoewel BYOA de productiviteit van het personeel en de betrokkenheid van medewerkers kan verhogen en de kapitaaluitgaven en opleidingskosten in verband met software kan verlagen, kan BYOA dit doen met het risico van bedrijfsbeveiliging als het beveiligingsbeleid en de beste praktijken niet correct worden geïmplementeerd en gevolgd.

De uitdaging voor veel bedrijven en IT-bedrijfsleiders met zowel BYOA als BYOD is het vinden van een ideale balans geworden tussen het bieden van flexibiliteit en gebruiksgemak aan werknemers via BYOA en BYOD om de productiviteit te maximaliseren, terwijl het beheer en de beveiliging van het gebruik van door werknemers geïntroduceerde apps en apparaten.

De BYOA-appcultuur en in-house app-winkels omarmen

Sommige grotere bedrijven omarmen de BYOA-“app-cultuur” meer en hebben ervoor gekozen om werknemers in staat te stellen hun eigen apps te bouwen of zelfs hun eigen interne app-directories met goedgekeurde BYOA-apps op te zetten. Met deze BYOA-appstores voor bedrijven hebben werknemers toegang tot de apps waarmee ze het meest productief kunnen zijn, terwijl de kans op het gebruik van niet-goedgekeurde apps wordt verkleind.

Breng uw eigen toegang

Hoewel het niet zo vaak voorkomt, kan BYOA ook betekenen Bring Yonze Own Access, een term die verwijst naar medewerkers op afstand en thuiskantoren die verantwoordelijk zijn voor het beheer van hun draadloze externe toegang tot het netwerk van hun bedrijf.