Hoe verborgen apps op iOS en Android te ontgrendelen

Het verbergen van apps op je smartphone voor meer privacy is gebruikelijk, en het ontgrendelen ervan gebeurt door bepaalde instellingen voor iOS en Android te selecteren.

Als je apps op je smartphone of iPhone niet meer kunt vinden, maak je dan geen zorgen. Misschien heb je ze uit het zicht verborgen om je privacy te beschermen, maar kun je je niet meer herinneren waar je ze hebt neergezet. Er zijn een aantal manieren om ze te vinden, zodat je snel en gemakkelijk kunt achterhalen hoe je verborgen apps op Android en iOS kunt vinden. Hier zijn een paar eenvoudige manieren om apps te vinden die gecamoufleerd zijn binnen het besturingssysteem van uw apparaat.

Hoe verborgen apps te bekijken op Android-smartphones

Het is niet ongebruikelijk om meer privacy te willen op je smartphone, want je kunt apps eenvoudig verbergen op Android. U kunt bijvoorbeeld een alternatieve launcher gebruiken voor de native launcher, gratis apps en root-permissies, of u kunt wachtwoorden invoeren die de toegang voor vreemden blokkeren. Om verborgen apps op Android te vinden, moet u naar de instellingen van het apparaat gaan, het scherm Apps openen en Verborgen apps weergeven selecteren en kiezen welke programma’s u weer zichtbaar wilt maken op het startscherm.

U kunt deze procedure gebruiken op Samsung, LG en andere smartphonemerken, en vergelijkbare stappen volgen om verborgen apps te vinden op Huawei en Xiaomi. In het eerste geval moet je de instellingen van de aangepaste launcher controleren door naar Settings> Apps menu> Hide apps te gaan, anders moet je als je programma’s als App Hider hebt gebruikt de app openen met de lock PIN, waarbij je de geactiveerde optie verwijdert. Om verborgen apps op Xiaomi smartphones te vinden, kun je de app-vergrendelingsfunctie van MIUI Launcher gebruiken, of de bovenstaande techniek proberen.

Hoe verborgen apps te vinden op iPhone iOS

Apple-apparaten hebben een native app-verbergfunctie op iPhone iOS, die gebruikmaakt van het programma voor ouderlijk toezicht dat op alle apparaten van de nieuwste generatie te vinden is, vanaf iOS 12. Met deze functie is het mogelijk de toegang tot bepaalde apps te blokkeren door naar de instellingen op de iPhone te gaan en het onderdeel Tijdstip van gebruik te selecteren, en een wachtwoord in te voeren om de privacy op bijvoorbeeld WhatsApp of Facebook te vergroten.

Op oudere modellen kun je gewoon beperkingen toepassen, waarbij de apps in de blokkade worden verborgen als het externe apps zijn, of afzonderlijk als het native apps zijn, zoals Safari en FaceTime. Als je na een tijdje niet meer weet waar sommige programma’s zich bevinden, kun je verborgen apps op iPhone vinden door een eenvoudige procedure te volgen. Ten eerste, als je een apparaat hebt met iOS 12 of hoger, moet je naar instellingen gaan en Tijd van gebruik selecteren. Vervolgens moet u op de opties App restrictions> PIN code> Remove restriction.

Als u slechts enkele apps wilt onthullen, moet u Time of use> Always allowed> Choose app kiezen, waarbij u het +-symbool toevoegt aan de afzonderlijke apps die moeten worden getoond. Voor native programma’s is de procedure Settings> Usage time> Content and privacy> Allowed apps, daarna moet je met de selectors handelen om de blokkade te verwijderen. Als u apps hebt verborgen op een iPhone met een versie van het besturingssysteem van vóór iOS 12, moet u om ze te vinden Instellingen> Algemeen> Beperkingen selecteren, de pincode invoeren en doorgaan naar ontgrendelen met één of een groep.