Wat zijn de nieuwe apps voor Android Auto

Google’s auto-infotainmentsysteem krijgt nieuwe apps om te downloaden naar je smartphone en nieuwe functies: hier is wat ze zijn

Android Auto is Google’s auto-infotainmentsysteem dat in 2014 van start ging en jaar na jaar blijft evolueren. Na lang wachten zijn er eindelijk nieuwe apps voor gebruik met Android Auto-systemen in de Play Store gearriveerd, waaronder nieuwe navigators naast Google Maps en Waze, zoals TomTom AmiGO.

Naast de nieuwe apps werkt de reus uit Mountain View ook aan nieuwe functies voor zijn platform, te beginnen met het “gesplitste scherm”, dat wil zeggen de mogelijkheid om twee apps tegelijkertijd naast elkaar op het scherm te gebruiken en te bekijken. Een van de nieuwe functies is de mogelijkheid om de achtergrond van Android Auto te wijzigen, samen met de komst van snelkoppelingen op het startscherm om snelkoppelingen in te voegen naar contacten en acties voor meer maatwerk met behulp van Google Assistant spraakopdrachten. De functies worden momenteel uitgerold en zijn nog niet voor iedereen beschikbaar, maar na testen zullen ze in toekomstige updates worden vrijgegeven.

Android Auto: wat zijn de nieuwe apps

De Android Auto-bibliotheek breidt zich uit met de komst van nieuwe smartphone-apps die vervolgens kunnen worden overgezet naar het infotainmentdisplay van de auto. De apps hebben betrekking op navigatie, het opladen van elektrische voertuigen en het vinden van parkeerplaatsen. In de Google Play Store zullen alternatieve navigatie-apps voor Google Maps en Waze te vinden zijn, waaronder TomTom AmiGO, offline navigatie-apps zoals Sygic en 2GIS, Flitmeister voor vervoerders, Mapfactor en T-Map.

Een betere routeplanner biedt een routeplanningsservice voor elektrische voertuigen, terwijl ChargePoint nuttige informatie geeft over oplaadpunten voor elektrische voertuigen. Een andere database voor oplaadstations is PlugShare, waarmee u de meer dan 300.000 hubs in de grote netwerken kunt vinden, en kunt filteren op type oplader, afstand tot de auto en onmiddellijke beschikbaarheid van opladen.

Wallpapers, snelkoppelingen en spelletjes

Nieuwe functies zijn onder meer aanpasbare achtergronden voor Android Auto, die bestuurders naar eigen wens kunnen instellen. Bovendien kunt u snelkoppelingen instellen naar snelkoppelingen van het startscherm of naar acties van Google Assistant, waarmee ook spraakgestuurde quizspellen kunnen worden gestart. Er is ook de langverwachte splitscreen-functie waarmee je het scherm kunt splitsen en twee apps tegelijk kunt gebruiken: 70% van het scherm is voor de hoofd-app, terwijl 30% voor de secundaire app is, en de twee zijn verwisselbaar met een veegbeweging.

Nieuwe Android Auto apps: hoe ze te downloaden

Nog niet alle gebruikers kunnen profiteren van de nieuwe functies en apps voor Android Auto, die nog steeds worden uitgerold. Voorlopig kunnen alleen bepaalde gebruikers met de nieuwste Android Auto-update gebruik maken van het gesplitste scherm en de achtergrondwijziging, die zal worden uitgebreid tot alle gebruikers zodra de proef is voltooid.