Wat is byon – breng je eigen netwerk mee?

BYONof Bring Yonze Own Network, is een evolutie van de term BYOD (Bring Your Own Device) in de consumentisering van IT, die verwijst naar het toenemende gebruik van persoonlijke netwerken door werknemers voor verhoogde productiviteit in hun werkomgevingen.

BYON: cloudservices, hotspots en meer

Bring Your Own Network, ook wel Build Your Own Network genoemd, kan van toepassing zijn op een verscheidenheid aan niet-zakelijke netwerk- en clouddiensten waartoe werknemers toegang kunnen hebben op kantoor of op afstand. Voorbeelden van BYON zijn toegang tot mobiele hotspots, het opzetten van een hotspot met een mobiel apparaat of het opzetten van een persoonlijk netwerk.

Beveiligingsproblemen en BYON

Bring Your Own Network brengt een verscheidenheid aan beveiligingsproblemen met zich mee, aangezien de gegevens die via BYON worden verbruikt en verzonden, zich niet langer op het veilig beschermde bedrijfsnetwerk bevinden. Als gevolg hiervan is het voor bedrijven belangrijk geworden om Bring Your Own Network-beleid te creëren en af ​​te dwingen om ervoor te zorgen dat gegevens veilig blijven, zelfs wanneer werknemers hun eigen netwerken of andere niet-bedrijfsnetwerken gebruiken.

Naast de opleiding en het beheer van de medewerkers, kan het Bring Your Own Network-beleid van het bedrijf het gebruik van Virtual Private Network (VPN) -toegang, versleuteling van gegevens die via BYON worden overgedragen en opgeslagen en de uitbreiding van Identity and Access Management (IAM) naar BYON omvatten.

Gerelateerde termen: Consumentering van IT, Bring Your Own Device (BYOD), Bring Your Own Apps (BYOA), Bring Your Own Cloud (BYOC)